ИН МЕМОРИАМ ВЕЛИБОР ЗРНИЋ (11. 12. 1943 – 27. 6. 2020.)

Велибор Зрнић, некадашњи одбоjкаш, тренер и дугогодишњи одбоjкашки радник, преминуо jе у суботу у Београду у 77. години. 

Velibor Zrnic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Играчку кариjеру jе започео у београдском Поштару, тадашњем члану Друге савезне лиге, а наставио и завршио у Железничару. Цео живот jе посветио одбоjци, па jе после играчке кариjере почео тренерску, да би 1994. основао ОК Комете, где jе био и председник, али и тренер.

Од Велибора Зрнића су се опростиле његове некадашње играчице, одбоjкашице Комете:

 

- Драги наш Вељо, не постоjе речи коjима се може описати туга због твог одласка. Оставио си нас изненада и никада нећемо успети да ти узвратимо љубављу и пажњом коjима си сваког од нас обасипао. Бескраjну празнину у нашим срцима испуњаваће сећање на тебе. Сврху свог постоjања пронашао си у одбоjци. Откривао си њену лепоту и тако су се родиле и твоjе „Комете“, са жељом да свако дете може негде да игра, чак и када ниjе врхунски таленат. Ту си генерациjе младих учио и спортским и животним вредностима. Ти ниси био само тренер. Био си путоказ кроз победе и поразе, кроз сузе и радости, кроз успоне и падове. Био си подршка сваком младом бићу на путу ка циљу.

Вељо, памтићемо те по енергиjи коjу си ширио, по посветама у твоjим књигама, по музици коjа си постао. Претворио си се у наjлепши звук, коjи ће одзвањати у нашим мислима и у наjсветлиjу комету чиjа се светлост никада неће угасити. Толико ти дугуjемо! Почиваj у миру. – стоjи у некрологу некадашњих одбоjкашица “Комете”.

 

Велибор Зрнић је сахрањен данас (уторак, 30. jун) у 14.30 часова на Новом гробљу у Београду.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)