Импресије из равнице - Милорада Степанова

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

Импресије из равнице Милорада Степанова

Гудачки квартет „Панонија“

петак 9. август од 20:00 часова

 Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка   

 

 

- Позивамо Вас да у петак9. августа 2019. године у 20:00 часова присуствујете отварању самосталне изложбе радова Импресије из равнице аутора Милорада Степанова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој.   

 zimana šoru.jpg

У наставку вечери,  Гудачки квартет „Панонија“ из Зрењанина наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу.

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, „Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

 Gudački kvartet Panonija.jpg

Гудачки квартет „Панонија“ чине реномирани зрењанински музичари са богатим искуством свирања оркестарске и камерне музике, као и организовањем концерата и фестивала. Репертоар квартета је разноврстан, од класичне музике до аранжмана аргентинског танга, војвођанске етно музике, клезмер музике, популарне музике и средњовековне српске музике.  

Чланови квартета чине окосницу зрењанинског Камерног оркестра и зрењанинске филхармоније. „Панонија“ су: мр Роман Бугар, виолина, директор Војвођанског симфонијског оркестра, мср Марин Бугар, виолина, члан оркестра Српског народног позоришта, вођа виолина у Војвођанском симфонијском оркестру, Александар Станков, виола, директор Опере СНП, и мср Рони Бераха, виолончело, члан Војвођанског симфонијског оркестра.

 

Поставка „Импресије из равнице“ у Ранчићевој кући, према речима аутора Милорада Степанова, одражава бављење феноменима природе и природног окружења северног Баната. На изложеним радовима представљен је живи свет у и око малих вода (бара и канала) у равници. Призори и интензивно визуелно доживљавање таквог микро-света одражава личне потребе за непосредним ликовним обликовањем и стварањем, али и ставове о насушној потреби савременог човека за дивљом (и нетакнутом) природом која је сваким даном све више угрожена.

 

др ум. Милорад Степанов (1960) рођен је у Кикинди. Сликарски одсек ФЛУ у Београду завршио је у класи проф. Војислава Тодорића 1987. године, и потом магистрирао код истог професора 1991. Конзервацију и рестаурацију штафелајног сликарства магистрирао је1994. године на ФПУ у Београду код проф. Милорада Медића. Године 2013. стекао јетитулу доктора уметности из области сликарства. Поред сликарства, бавио се конзервацијом и рестаурацијом зидног и штафелајног сликарства, илустрацијом и писањем (публицистика, критика, теорија уметности, методика). Излагао је на преко тридесет самосталних и 130 колективних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради у Кикинди,професор је ВШССОВ-а за области: Методика наставе (Методика ликовног), Ликовне уметности, Аудиовизуелне уметности. Контакт: 064 95 67 303  

 

*Музички програм Музичка башта Центра за културу Гроцка подржали су РепубликаСрбија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.  

 

*Галеријски програм Центра за културу Гроцка подржали су Град Београд - Секретаријат за културу, и Градска општина Гроцка.

 

 

Улаз на догађаје је слободан. 

Добро дошли!

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)