И осмаци у старопазовачкоj општини полагали комбиновани тест

За мале матуранте 12. и 13. априла организован jе пробни завршни испит, где су решавали тестове из математике, матерњег jезика и комбиновани тест. Два месеца касниjе решаваjу прави тест коjи може бити одлучуjући при упису у средњу школу. 

 

Osmaci u Staroj Pazovi polazu kombinovani test.jpg

На слици: Осмаци из Старе Пазове полажу комбиновани тест


Након дана паузе, мали матуранти су опет у клупама и тестираjу знање коjе су стекли током осмогодишњег школовања. До сада су своjе знање показали на комбинованом и тесту из српског jезика, а предстоjе им и математички задаци. Иако jе предвиђено да тест траjе два сата, многи ученици Основне школе Бошко Плаковљевић Пинки, из учионице су изашли раниjе. 

Као и сваке године, ученици су на време почели да се припремаjу, а задаци и питања на завршним тестовима познати су jер су обрађивани у редовноj настави. 

Тест из српског jезика и математике носе по 13 бодова, комбиновани тест 14, а задаци у оквиру сваког теста подељени су по тежини. Водећи се искуством од прошлих година, ученицима старопазовачких основних школа то неће тешко пасти.

Успех са мале матуре важан jе због уписа у жељену средњу школу. Уколико без грешке ураде сва три теста, мали матуранти могу освоjити 40 бодова, а на основу успеха из шестог, седмог и осмог разреда могу да добиjу максимум 60 бодова.

И.Поповић

 

Tagovi

Komentari (0)