Хранитељство све популарниjе у старопазовачкоj општини

Тренутно у старопазовачкоj општини постоjи 41 хранитељска породица, где jе смештено 65 деце. У питању jе леп, али врло одговоран посао, коjи пружа вишеструку добит како деци коjа добиjаjу дом, тако и хранитељским породицама. 

 

 Centar za socijalni rad.jpg

 На слици: Центар за социjални радОваj посао подразумева обавезу и ангажовање 24 сата дневно, пуно љубави и стрпљења. Заинтересовани пролазе многе обуке и провере са стручним лицима у Центру за социjални рад, али своjе компетенциjе мораjу непрестано развиjати. Уjедно хранитељи добиjаjу минималну социjалну сигурност у виду накнаде и плаћених доприноса за пензионо и здравство.

Добит може да буде и добиjање угледа, социjалног статуса, остваривање у професионалноj улози и развоj на личном плану.

У породици Станишић у Старим Бановцима сви нестрпљиво очекуjу краj обуке, jер и деца хранитеља добиjаjу браћу и сестре с коjима се играjу. Поред своjа два сина, Андриjе и Богдана, Милица и Милко хоће да усреће бар jош jедно дете и свесни су одговорности васпитања.

У ЦСР Стара Пазова истичу да jе код њих увек увек могуће информисати се о хранитељству, jер им jе веома стало до тога да се развиjа породични смештаj.

З.Кожик

 

Tagovi

Komentari (0)