Хокеј: СРБИJА НАДИГРАЛА БЕЛГИJУ

Хокеjаши Србиjе наставили су са одличним играма на Светском првенству Друге дивизиjе А група. Наша репрезентациjа jе у четвртом колу била боља од Белгиjе и тако остала у трци за осваjање првог места и пласман у виши ранг. Српски оклопници савлдали су Бегиjанце 6:3 (2:1, 2:0, 2:2).

 

 srb_bel_184743-1024x643-1.jpg

 

После уводних пет минута игре Србиjа дошла до вођства, а стрелац jе био Марко Драговић на асистенциjу Мирка Ђумића. На 2:0 повисио jе Стефан Бошковић након jош jедног сjаjног додавања Ђумића. Искључење Лазара Лештарића омогућило jе Белгиjанцима да искористе предност играча више на леду, а мрежу jе погодио Бен Кулен.

Србиjа jе била доминантна у другоj трећини, у том периоду наша селекциjа постигла jе два гола, а у стрелце су се уписали Сретовић Марко и Марко Бркушанин.

Пети гол коjи jе почетком треће трећине постигао Сретовић на асистенциjу Павела Поправке као да jе опустио наше хокеjаше. То су Белгиjанци искористили да са два гола ублаже пораз, али не и да угрозе триjумф Србиjе. Тачку на добру игру нашег тима и убедљив триjумф ставио jе Марко Бркушанин, након прецизних додавања Стефана Бошковића и Алексе Луковића.

У преосталим мечевима четвртог кола Аустралиjа jе победила Кину 3:2, а Хрватска jе после пенала била боља од Шпаниjе 4:3. У последњем колу коjе jе на програму у понедељак 15. априла Србиjа игра против Шпаниjе (20х), а веома важан дуел за нас биће између Аустралиjе и Хрватске. Наши хокеjаши мораjу да пбеде Шпаниjу, али за осваjање злата и пласман у виши ранг потребан jе и триjумф Хрвата против Аустралиjанаца.

 

Tagovi

Komentari (0)