ХАЗАРСКИ РЕЧНИК – ЛОВЦИ НА СНОВЕ ЈЕДНОЧИНИ БАЛЕТ, ОТВАРА БАЛЕСТКУ СЕЗОНУ

Балетска сезона биће отворена у четвртак 17.септембра на Великој сцени (20.00) једночиним балетом "Хазарски речник – Ловци на снове“ у кореографији Роналда Савковића.

 Screenshot 2020-09-15 at 20.27.36.png

Овај једночини балет, у копродукцији Народног позоришта и Мадленијанума, уједно, представља и омаж чувеном словеначком и европском позоришном редитељу Томажу Пандуру (1963-2016) који је драмску представу „Хазарски речник“ поставио 2002. године на сцени београдског Центра "Сава".

Из тог позоришног комада, у тиму су сада, осим Савковића и Ливије Пандур, и наша чувена балерина и кореографкиња Соња Вукићевић, која је, после 24. године, поново наступила на сцени свог некадашњег матичног театра.

У овој „фантазмагоријској и метафоричној поеми преведеној у покрет“, наступају и Сања Нинковић, Тијана Шебез, Љиљана Велимиров, Маја Стојаков, Ада Распор, Мина Радоја, Олга Олћан, Дејан Коларов, Милан Рус, Игор, Никола Бјанко, Милош Живановић, Карлос Алварадо, Хозе Иглесиас и Антонио Бибо.

Ауторску музику, специјално за овај балетски пројекат, компоновао је Мирослав Бако, сценографију је креирала кућа за дизајн и концептуалну уметност НУМЕН, костимографкиња је Ангелина Атлагић, а дизајнер светла Јаша Коцели.

Премијера је била 19. маја 2018. године на Великој сцени.

 Балетска представа  „Хазарски речник – Ловци на снове“ прошле године (2019.) био је на јужноамеричкој турнеји.

                                                                  

 

                                                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)