Гудачки квартет Београдске филхармониjе у Републици Српскоj

Гудачки квартет Београдске филхармониjе одржаће два концерта у оквиру манифестациjе “Дани Републике Србиjе у Српскоj”. Музичари наступаjу 11. октобра у Дому културе Братунац, а 13. октобра у Културном центру Требиње. На програму су композициjе Хаjдна и Бетовена.

 Kvartet gudacki.jpg

Jелена Драгнић, Владан Лончар, Борис Брезовац и Александар Латковић наступаjу као Гудачки квартет Београдске филхармониjе од 2011. године. За ову прилику определили су се да изведу Хаjднов Квартет бр. 2 у де-молу, оп. 76 као и Бетовенов Гудачки квартет бр. 16 у Ф-дуру оп.135

“Радуjемо се сто нашу сезону започињемо у Републици Српскоj! У Братунцу наступамо први пут, а у Требињу други пут након шест година. Свако наше гостовање преко Дрине jе као повратак у загрљаj неком истински свом са дугог пута, а повод коjи jош више зближава наше две државе сестре - Србиjу и Српску, оваj пут ће загрљаj учинити jош снажниjим”, рекла jе Jелена Драгнић, прва виолина Квартета.

Гудачки квартет Београдске филхармониjе активно наступа како на домаћоj тако и на међународноj сцени. Републику Српску су посетили у неколико наврата, а последњи пут 2016. године, када су наступили у Бањалуци.

 

 

Tagovi

Komentari (0)