„Гроцка на Дунаву – осам миленијума добродошлице“ на Сајму туризма

 

sajamturizma.jpg 

Презентација Градске општине Гроцка на под називом „Гроцка на Дунаву – осам миленијума добродошлице“ на 40. Међународном сајму туризма у Београду изазвала је велико интересовање и похвале присутних. У сврху промоције туристичких и културних капацитета градске општине Гроцка, познате по природним лепотама, културној баштини, винчанској култури и невероватних осам миленијума континуитета живљења на локалном терену, ГО Гроцка се у недељу, 25. фебруара од 14 часова у Хали 4 на београдском сајму туризма представила под слоганом „Гроцка на Дунаву – осам миленијума добродошлице“.

У сарадњи са Секретаријатом за привреду града Београда и Туристичком организацијом Београда, општину Гроцка су уз поздравну реч госпође Живадинке Аврамовић, заменице председника општине Гроцка, која је нагласила значај и могућности туризма на локалном терену, представили својим наступима и излагањима археолог Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда на Археолошком налазишту „Бело брдо“ у Винчи, КУД „Стеван Штрбац“ из Врчина који је претходне године обележио 90. година трајања, Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка и награђивани етно вокал – млада Ања Михајловић из Заклопаче.

Културно-туристички видео материјал „Гроцка над Дунаву“ употпунио је доживљај лепоте старе вароши крај Дунава. Гастрономску понуду у потпуности домаћих производа су приредиле вредне руке домаћица из Дражња и Лештана, а догађај су подржале својим учешћем познате винарије и подруми пића овог краја као што су „Огледно добро Радмиловац“ Пољопривредног факултета и подрум Вагић. У циљу промоције туристичких и културних капацитета Градске општине Гроцка, представљање Општине праћено је штампаним материјалом „Гроцка – тамо где је све почело“ који у слици и речи приказује могућности квалитетног провођења времена на копну и реци у Гроцкој – уз културна добра и локалитете, манифестације и излетничке садржаје. Након дугих векова трајања, Гроцка је и даље чувени воћарски и виноградарски крај крај реке Дунав, особена варошица и лепа општина на ободу великог града. То знају сви они који су је икада посетили.

Општина Гроцка је својим наступом посетиоце Сајма позвала да дођу и увере се, као и да буду гости током културно-туристичке манифестације, 51. „Грочанских свечаности“ у јулу и августу месецу. Довиђења, и добро дошли у Гроцку.

Tagovi

Komentari (0)