Грандиозно финале филхармониjске сезоне

Грандиозна Симфониjа бр. 2 Густава Малера, заокружуjе целокупну сезону Београдске филхармониjе заjедно са шефом-диригентом Габриjелом Фелцом, у петак 14. jуна (Коларац, 20ч). На бини ће бити преко 180 музичара – филхармоничари поjачани Хором Обилић АКУД Бранко Крсмановић, заjедно са два вокала, Лавиниjом Деjмс и Тањом Баумгартнер, извешће ремек дело коjе носи назив “Ускрснуће”.

 _MDJ228072.jpg

Фото Марко Ђоковић

Малер jе овом Симфониjом желео да обjедини живот и смрт, описуjући последњи тренутак лјудског живота снагом музике. Са овим колосалним остварењем, композитор први пут улази у авантуру увођења лјудског гласа у симфониjу – и то са два женска вокала и хором. Овом приликом, београдскоj публици се представљаjу Тања Баумгартнер коjа спада у водеће мецосопране нашег времена, и сопран Лавиниjа Геjмс, стални члан ансамбла Немачке опере на Раjни у Диселдорфу.

 

Краj сезоне Београдске филхармониjе биће грандиозан не само за слушање већ и за гледање, оркестар ће бити у наjвећем саставу, а специjално за ову прилику филхармоничарима се придружуjу колеге из Словениjе, Хрватске и Црне горе. 

 

Сто улазница за стаjање биће у продаjи на благаjни Коларца сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни Коларца. Након овог концерта, Филхармониjа улази у финалне припреме за концерт на отвореном, заказаном за 23. jун на Ушћу.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)