Гостовање представе - Човjек висине

Представа Беоарт продукције ,,Човјек висине“ Ане Ђорђевић, у режији Јане Маричић биће изведена у Народном позоришту Ниш у среду 1. марта у 20.00.

У представи играју Небојша Миловановић  и Бојан Жировић.

 20220904000311_MIM_0646 (2).JPG

Скуп вредности којима човек тежи одувек је, као и он сам, исти. Није млада ни дилема да ли се до тог циља стиже левом или десном стазом. Пре сто година, непосредно после Великог рата, једни су непоколебљиво веровали у напредак након ужаса, док су другима ратне трауме усадиле опрез, горчину, песимизам. Ни данас не знамо који су боље знали, знамо само да је мир и за једне и за друге кратко трајао. У таквим околностима велике личности малих народа делују апсурдно безначајно, историјски неприметно. Ипак, остају сећања на њихове идеје, предвиђања, страхове, који се ни по чему не разликују од говора запамћених мислилаца. Зато се ваља подсетити на оно што имамо и оне које смо имали. А њихова запитаност остаће и наша: да ли трајање и опстанак значе разумети време и промене, или сачувати изворни тренутак приписујући му вечност.

Цена карте је 600 динара. Карте се могу купити на благајни позоришта радним данима од 10 до 20 часова.

 

О представи

Скуп вредности коjима човек тежи одувек jе, као и он сам, исти. Ниjе млада ни дилема да ли се до тог циља стиже левом или десном стазом. Пре сто година, непосредно после Великог рата, jедни су непоколебљиво веровали у напредак након ужаса, док су другима ратне трауме усадиле опрез, горчину, песимизам. Ни данас не знамо коjи су боље знали, знамо само да jе мир и за jедне и за друге кратко траjао. У таквим околностима велике личности малих народа делуjу апсурдно безначаjно, историjски неприметно. Ипак, остаjу сећања на њихове идеjе, предвиђања, страхове, коjи се ни по чему не разликуjу од говора запамћених мислилаца. Зато се ваља подсетити на оно што имамо и оне коjе смо имали. А њихова запитаност остаће и наша: да ли траjање и опстанак значе разумети време и промене, или сачувати изворни тренутак приписуjући му вечност.

 

Ауторски тим

Редитељ: Jана Маричић
Текст: Ана Ђорђевић

Улоге:


Небоjша Миловановић
Боjан Жировић

 

Tagovi

Komentari (0)