Гостовање Ноћне фрајле у Народном позоришту  у Београду

Народно позориште Ниш гостоваће на Великој сцени Народног позоришта у Београду у понедељак  5. децембра у 19.30, са представом ,,Ноћна фрајла“ Александра Поповића, у режији Бранислава Мићуновића.

NPN_nocna_frajla-491.jpg

У директној, огољеној, а опет многозначној и вишеслојној причи, бавимо се вечитом трагикомичном темом – моралним посрнућем и распадом једне породице, где брат за брата не зна, а син оцу постаје најљући непријатељ. У последњи чин породичне трагедије ступа осрамоћен и освете жељан свет жена, пристигао са самих маргина живота, одлучан у намери да себи прибави сатисфакцију. Кроз ироничан напев и громогласан коментар, овај животворни принцип окреће читав један систем вредности наглавце, упозоравајући самог гледаоца да су његова убеђења варљива и непоуздана, да се све на свету понавља до у бескрај и да све што постоји може брзо и лако нестати. „Ноћна фрајла“ позива нас на дубоко промишљање тренутка у којем наш свет доживљава суштинску трансформацију, али и преиспитивање моћи уметности да постављањем озбиљних питања те промене препозна и предвиди.     

У представи играју Александар Михаиловић, Јасминка Хоџић, Милош Цветковић, Сања Крстовић, Александар Маринковић, Марјан Тодоровић, Маја Вукојевић Цветковић, Јована Крстић, Нађа Недовић Текиндер, Маја Дејановић, Наталија Јовић, Јована Голубовић, Весна Станковић, Ивана Недовић, Драгана Јовановић и Братислава Милић.

Премијерно извођење представе било је 10. новембра.

Tagovi

Komentari (0)