Гостовање Народног позоришта из Београда са представом Оскара Ваjлда  Важно jе звати се Ернест

На сцени  нишког позоришта, у четвртак 12.12.2019. године са почетком у 20 сати, гостоваће Народно позориште Београд са представом Оскара Ваjлда  „Важно jе звати се Ернест“, у режиjи Николе Завишића.

Ради се о брилиjантноj друштвеноj комедиjи, коjа прецизно одражава конзервативно викториjанско друштво краjем 19. века.

poster.jpg

Ауторски тим представе чине поред редитеља Николе Завишића и  драматург Молина Удовички Фотез, идеjа простора Никола Завишић, реализациjа декора  Мираш Вуксановић, костимограф Боjана Никитовић и композитори  Соња Лончар и Андриjа Павловић. Представа jе премиjерно изведена на сцени  “Раша Плаовић”, у jануару 2012. године.

У представи играjу (премиjерна подела): Ненад Стоjменовић, Милош Ђорђевић, Анастасиа Мандић, Сена Ђоровић, Зоран Ћосић, Душанка Стоjановић Гилд, Соња  Кнежевећ  и Немања Констатиновић.

“С jедне стране „Важно jе звати се Ернест” jесте шетња кроз декомпоновање норми. Са друге стране, живимо у времену у коме смо суочени с проблемом (не)прихватања различитости. Ниjе таjна да свако ко не припада меjнстриму у еротском, или у било ком другом смислу, и те како мора да се криjе. “Ернест” на jедан врло паметан, интелигентан, духовит, повремено и ласциван начин говори о томе шта да се ради са тим проблемом (не)прихватања различитости од стране друштва. Више него актуелно. Али то jе само jедна од димензиjа представе, jер комад заправо представља апологиjу интелигенциjе, апологиjу образованости, апологиjу виспрености и бриткости ума, а то омогућава човеку да се шалтуjе и скаче у било коjу друштвену сферу, даjе слободу, даjе кредибилитет.” – Никола Завишић

Карте се могу купити на благаjни позоришта по цени од 1.200 динара.

Tagovi

Komentari (0)