Голф: Jефимиjа Ђорђевић на великом турниру у Шведскоj

По први пут, Србиjа ће имати своjу представницу на Annika Invitational Europe турниру коjи се од 18-20. jуна одржава у Васаторп Голф клубу у Шведскоj. Нашу играчицу, Jефимиjу Ђорђевић очекуjе жестока конкуренциjа међу 79 играчица из 15 земаља Европе. 

 

 DSC_1560_1569x1050.jpg

 

Дама по коjоj турнир носи име и коjа ће угостити и пратити турнир, jедна jе од наjуспешниjих гофлерки свих времена, Annika Sorenstam, у своjоj кариjери освоjила jе 72 званична LPGA (Ladies Professional Golf Association) турнира, укључуjући десет великих отворених првенстава. 

Први ANNIKA Invitational турнир одржан jе 2011 на Mission Hillsu у Амеици, а 2012. године додат jе турнир Annika Invitational Europe. У развоjу идеjе о турниру, Annika jе била одлучна да укључи и слоган своjе фондациjе “Више од голфа”. Њена жеља jе да учеснице са турнира понесу нешто више од обичног укупног резултата. Аникино богато искуство jу jе научило да jе потребно више од доброг голф свинга да би се победило на такмичењима. Због тога су на турниру организоване радионице о животним вештинама коjе се одржаваjу током недеље тунира како би се свим учесницима омогућило да активно учествуjу, постављаjу питања и добиjаjу одговоре о томе шта им jе потребно да би биле успешне у своjоj кариjери. 

“Када сам добила вест да сам примљена на Annika Invitational била сам пресрећна, jер знам да jе jедан од наjбољих турнира за девоjке у Европи и компетициjа ће бити на веома високом нивоу. С’ обзиром на то да ће турниру присуствовати jедна од наjбољих играчица у историjи женског голфа, сигурна сам да ћу имати прилику да научим мноштво нових ствари и прикупим нова искуства, што jе непроцењиво вазно за моjу игру тренутно. “, истакла jе Jефимиjа коjа ће се одмах по завршетку турнира упутити у Београд на Отворено Jуниорско Првенство Србиjе коjе се одржава од 21-23. jуна у Београду.

 

Tagovi

Komentari (0)