Голф: Гудељ и Цветковић на European Amateur Championship 2019

Стартна листа за овогодишње Европско аматерско првенство jе формирана и догађаj ће имати jедно од наjjачих издања у своjоj 33-годишњоj историjи. 17 од топ 50, и 35 од топ 100 наjбоље пласираних играча на Светскоj аматерскоj голф листи (WAGR) потврдило jе долазак у Diamond klub коjи ће бити домаћин првенства од 26-29. jуна ове године.

 

IMG_1110-2.jpg
За шампионат се приjавило више од 144 играча, што jе броj места коjи jе доступан, зато се WAGR листа користи као главни критериjум за одређивање стартне листе. Ове године, укључуjући и оне играче са изузећем или номинациjом своjе земље (све федерациjе чланице ЕГА имаjу право на jедну номинациjу), играчи коjи су нашли своjе место на овом турниру су до 300-ог места на WAGR-u.

Неколико играча на коjе треба обратити пажњу на терену су: владаjуćи азиjско-пацифички аматерски шампион, Такуми Канаиа, тренутно на 6. месту WAGR листе. Jапански играч jе такође завршио другопласирани на поjединачноj табели на прошлогодишњем Светском аматерском првенству, затим Стефано Маззоли, европски аматерски шампион 2015, jедини jе бивши победник коjи ćе се такмичити. Akshai Bhatia чинио jе тим jуниора за Rider Cup-a SAD-a 2018. године, а проглашен jе америчким играчем Jуниор Голф асоциjациjе године. Ирски Conor Purcell освоjио jе аустралиjско мушко аматерско првенство у jануару, а недавно jе завршио на другом месту на Ирском Amateur Open-u.

У наjави шампионата, председник Европске голф асоциjациjе, господин Pierre Bechmann jе истакао “Европска Голф асоциjациjа jе наjискрениjе захвална Голф асоциjациjи Аустриjе, као и Diamond kantri клубу коjи ће угостити овогодишње Европско аматерско првенство. Знам да ће сви гофлери уживати у привилегиjи што учествуjу на оваковм догађаjу и чињеницом да ће победник имати могућност да учествуjе на 2019 Open Championship коjе ће се одржати у Royal Portrush голф клубу. Као и увек, приjатељства ће бити поjачана приjатељским ривалством коjе оваj догађаj носи, и свим такмичарима желим наjсрећниjе и што приjатниjе првенство!”

 

DSC9052.jpg 

Свакако наjвећу пажњу обратићемо на играче из Србиjе, Бранимира Гудеља и Данета Цветковића коjи имаjу част да учествуjу на овако значаjном првенству.

“Задовољство ми jе учествовати на тако jако рангираном турниру, као што jе Еуропеан аматеур и играти са врхунским голф играчима. Пуно ми значи за скупљање искуства, као и самопоуздања за будућу професионалну голф кариjеру”,
казао jе Гудељ коме jе ово друго учешће на овом турниру. 

Цветковић коjи дебитуjе ове године, казао jе “Веома сам узбуђен што ми jе одобрено учешће на Аматерском Европском првенству. Ставио сам оваj турнир у своj план за 2019-у знаjући да су мале шансе да се оствари. Ово jе jедно од наjвећих аматерских дешавања на свету. Желим да се захвалим Голф асоциjациjи Србиjе на номинациjи. И велику захвалност дугуjем мом саиграчу из репрезентациjе Бранимиру Гудељу за његови добру позициjу на WAGR-у. Припремићу се добро за оваj турнир, и само можда имаћете прилику да ме видите и на Опену”. 

Прва рунда почиње у среду, 26. jуна а резултате уживо пратимо преко линка  ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)