Годишња изложба Фото клуба “Сува Планина” и ретроспектива радова Радула Перишића

 Radule Perisic.jpg

Годишња изложба фотографиjа Фото клуба “Сува Планина” и нишког уметника Радула Перишића биће отворена у среду 12. децембра од 17 сати у Галериjи Друштва Архитеката Ниша.

Наjављени су излагачи из земље и иностранства, као и ретроспектива нишког фортографа коjи ће се нишкоj jавности представити у оквиру посебног дела изложбе.

Носиоц овогодишње изложбе jе Радуле Перишић социолог и фотограф коjи jе своjим радом споjио ове две друштвене сфере приказуjући фотографиjом проблеме маргиналних група, специфичних поткултурних група, али бележећи и ведриjе ствари друштвених односа и друштвених догађаjа. Члан jе фото клуба “Сува планина“ од њеноговог оснивања. Бавећи се фотографиjом више од две децениjе Радуле jе учествовао на више колективних изложби у земљи и иностранству, а фотографиjе су су му обjављиване и у домаћим и страним медиjима.

Као фото клуб, коjи jе у своjоj основи настао од грубе ентузиjаста удружења есперантиста, на своjим годишњим изложбама jедан део простора одвоjен jе за промоциjу есперанта. Сваке године изложба има другачиjи карактер, од тематских до слободних тема. Такође оставља простора да се њени чланови промовишу кроз део самосталне изложбе тj. самосталног дела у оквиру клубске изложбе.

Фото клуб “Сува Планина” jе званично формиран 2006. године, са основном идеjом да се унутар њега друже фотографи из свих сфера фотографиjе, било да су они професионалци или аметери, а са сврхом размене искустава и дружења. Клуб од тада краjем сваке године организуjе клубску изложбу фотографиjа међународног карактера.

Tagovi

Komentari (0)