ГЦ - Срем - Ликовна колонија Сусрет у септембру

У Геронтолошком центру "Срем" данас је почела традиционална ликовна колонија која већ две деценије окупља уметнике са територије целог Срема.

likovnakolonijagcsrem2019aa.jpg 

Манифестација се одржава по 21. пут, а због радова на реконструкцији ГЦ "Срем", уместо у мају, ликовна колонија се одржава ове седмице и то под називом "Сусрет у септембру".

У идиличном амбијенту Геронтолошког центра "Срем" овог пута ће стварати 16 уметника, а свој допринос даће и полазници ликовне секције ове Установе.

Директор ГЦ "Срем" др Зоран Славујевић истиче да Установа нема само елементе социјалне заштите, већ подразумева и интеграцију корисника у један активан културни живот.

"Поносни смо на нашу ликовну колонију, јер она оставља упечатљив и трајан траг уметничких вредности, а нама су културни и уметнички садржаји подједнако битни као и сама социјална заштита. Ми желимо да корисницима понудимо квалитетне садржаје, да обогатимо њихов боравак и да их мотивишемо да испоље своју креативност. То је концепт који је изузетно лепо прихваћен и стога нема дилеме да ће тако радити и у будућности", поручио је Славујевић и нагласио да слике са ранијих колонија красе ходнике, канцеларије и оплемењују простор Установе.

likovnakolonijagcsrem2019a.jpg

Током свих ових година настало је око 400 слика. Неке су, у специјалним приликама, поклањане пријатељима Установе или су биле предмет лицитације у неколико хуманитарних акција.

Међу уметницима и овог пута су се нашли Павле Паја Раковић и Драгољуб Чавић Чава, који су до сада учествовали на свакој од колонија ове Установе. Лепо дружење, пријатна атмосфера је нешто због чега се они увек радо одазивају позиву да учествују у колонији сагласни су Раковић и Чавић.

ГЦ "Срем" је свим учесницима колоније обезбедио платна и боје, а полазницима ликовне секције и могућност да на делу виде потезе кичицом сремских уметника и од њих добију корисне савете, како би развили свој таленат.

 

Tagovi

Komentari (0)