Гејтсова Фондација стоји иза потпуно погрешних бројева добијених „Алатима смрти“

 1_1_ognjen.png

 

 

 

 

Припремио: Огњен Војводић

 

24.4.2020. Бен Сван
https://youtu.be/jYZjW11EiHI

Ово је „Истина у медијима“. Ја сам Бен Сван. Гејтс Фондација је данас једна од најутицајнијих фондација на свијету, када је у питању коронавирус, али можда не из разлога који већина људи сматра. Узимајући у обзир чињеницу да је свака од главних пројекција  о томе колико би људи умрло од коронавируса била погрешна, и то не само мало погрешна, већ фантастично погрешна – до тог степена да би већина људи који погледају податке, заправо рекли, као што вам ја кажем, да коронавирус није смртоноснији од сезонског грипа.

 1-min.jpg

У међувремену, тамо у Шведској је потпуно другачија прича, јер је то држава која је одбила да примијени ове невјероватно погрешне моделе из ових медицинских установа. Умјесто тога, Шведска је примјењивала сопствени медицински модел одбијајући да уведе обавезну изолацију, одбијајући да затвори и уништити економију, и примјењујући само добровољно социјално дистанцирање. Данас, 22. априла, министар здравља Шведске објавио је да је та земља само неколико седмица далеко од „имунитета крда“ у главном граду Стокхолму.

Оно што је Шведска одлучила да учини, и због чега је критикована од остатка свијета, у ствари ради. Па како су наши модели били толико погрешни, а дошли су из више организација. Или можда нису? Kолико је Гejтс фондација утицала на ове организације које су створиле ова ужасно погрешна предвиђања? О свему томе данас причамо у „Истини у медијима“.

 

Добродошли у емисију. Толико о томе докле смо данас стигли када је ријеч о коронавирусу, а посебно кад је ријеч о овим пројекцијама које су биле потпуно погрешне, које предвиђају колико би коронавирус могао бити опасан, и што је још важније, колико би могао бити смртоносан.

Ово је веома важно питање из разлога што су у суштини биле двије медицинске установе које су правиле пројекције о стопи смртности која се односи на коронавирус, и тим пројекцијама усмјеравале одлуке не само политичара и лидера у САД, већ широм свијета. То је разлог због кога и након шест седмица велики дио свијета остаје у изолацији – због пројекција да ће десетине милиона људи умријети. Заправо, те пројекције су тврдиле да ће овдје у САД чак 2 милиона људи умријети од коронавируса ако не учинимо ништа, а са социјалним дистанцирањем, чак и ако се примијени мјера социјалног дистанцирања, и даље би било преко 200000 умрлих. Већ смо шест седмица у овој причи, знамо да је 40000 смртних случајева приписано коронавирусу, али ови бројеви су омашили на толико много начина.

Доћи ћемо до тога за неколико минута. Хајде да најприје говоримо овим институцијама. Дакле, постоје двије институције, као што рекох, које у суштини иступају и износе саопштења о томеда постоје огромни ризици повезани са коронавирусом. Прва је IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation – Институт за вредновање здравствене метрике, прим. прев.) на Универзитету Вашингтон у Сијетлу. Узевши ту студију, и такође студију Империјалног колеџа у Лондону… Дакле, то чак није овдје у САД. Империјални колеџ у Лондонује инсистирао је на томе да би преко 200000 људи умрло у САД, а ако не учинимо ништа да би 2 милиона људи умрло као последица коронавируса.

Ови бројеви су били потпуно промашени, потпуно погрешни. Колико су били погрешни? Па од 2. априла, када су ове почетне тврдње приказане, до 5. априла, а затим 8. априла, обе институције, и IHMEи Империјални колеџ у Лондону, су заправо значајно смањиле не само број смртних случајева које су предвидјеле, већ су такође смањиле и број болничких кревета који би били неопходни и број вентилатора који би били неопходни. Зашто? Jер су бројеви били потпуно погрешни. И када су видјели да су бројеви били потпуно погрешни они су имали могућност да се врате и да их прилагоде, тако да не изгледада су потпуно погрешни.

Али ефекат онога што су рекли је већ наступио, јер чак и ако су бројеви исправљени, политике нису измијењене. Трампова администрација није промијенила своју политику, гувернери држава нису промијенили своју политику, градоначелници градова ниијсу промијенили своју политику, јер се све још увијек заснива на моделу који је тврдио да ће 200000 људи умријети.

Шта је то што је заједничко за ове двије институције? Можда звучи конспирацијски, али морате пратити новац. Ко финансира IHME и и ко финансира Империјални колеџ у Лондону? Одговор за оба ова института је исти- Фондација Била и Мелинде Гејтс.

IHME је заправо покренута у јуну 2007. године средствима основног гранта од 105 милиона долара, првенствено финансираног од Фондације Била и Мелинде Гејтс. Затим се 2017. Гејтс фондација заправо вратила и финансирала скоро три пута више од тога, да би имала на оку IHME. Ако идемо даље, 2017. Гејтс фондација је IHME институту доделила нови грант од 279 милиона долара.Поред тога, Империјални колеџ из Лондона је такође добијао десетине милиона долара у у грантовима од Гејтс фондације.

„14,5 милиона долара од Фондације Билаи Мелинде Гејтс за подршку напорима да се побољша и повећа приступ здравственој заштити у земљама у развоју“

Чујте, нема ништа лоше што Гејтс фондација улаже новац у ове институте. Оно што је важно јесте да ли новац који долази у те организације искривљује науку и да ли су предвиђања која ови институти праве научно заснована, или су то политички заснована предвиђања.

Па зашто све ово раде? Гејтс је сам рекао да је једини начин да се вратимo у нормалу из ове пандемије – која према бројевима који настављају да стижу, уопште није пандемија – јесте ако би постојала глобална вакцина која би била обавезна за сво становништво широм свијета. То је оно што Гејтсна крају каже, то је оно што IHME каже, то је оно што Империјални колеџ у Лондону каже.

Опет и опет, ове организације и блиски пријатељи Била Гејтса, људи попут др Антонија Фаучија, стално изјављују да би једини начин да се вратимо у нормалу био ако би постојала глобална вакцина, а сам Гејтс је инвестирао свој новац у седам различитих компанија које раде на стварању те вакцине.

Па шта све ово значи? То просто значи да у тренутку када je толико Американацa остало без посла, као што сам већ споменуо 26 милиона Американаца је остало без посла, када имате власнике фирми који ни сами не знају да ли ће моћи поново да их отворе, када су се животи толиког бројаљуди били изложени озбиљном и драматичном утицају овог вируса…. И чак није само вирус тај који озбиљно утиче на већину људи, већ је то реакција политичара на вирус која значајно утиче на људе. Пошто се то догађа, морамо поставити питање – да ли су одлуке које се доносе засноване на науци или засноване на политици?

Да ли су институције, којима је указано повјерење као ауторитетима, заснивају своје податке на науци или политици?

Када компаније попут Јутјуба кажу да ће забранити било какав видео који противречиСЗО (Светској здравственој организацији) да ли оне делују у име науке или политике?

А када неки политичар одлучи да се искривљени бројеви, монтирана статистика, лоше информације и пројекције које су потпуно погрешне могу користити да би усмјерили ваш живот на начин над којим немате контролу, у том случају влада је отишла сувише далеко.

Хвала вам што сте нас гледали. То je био наш извејштај за данас. Имаћемо још много тога. Наставићемо да пратимо ову тему. Знам да ћете и ви, такође. Пратите ме на друштвеним мрежама. Видимо се следећи пут.

 

 

Tagovi

Komentari (0)