"Гастро Срем 2019"

Туристичко гастрономска манифестација „Гастро Срем“, одржава се на Тргу др Зорана Ђинђића у Старој Пазови. Ова манифестација на једном месту окупиља све домаће произвођаче и госте из Србије и региона који се својим производима издвајају по квалитету.

 Gastro Srem 1.jpg

Своје специјалитете излажу произвођачи месних и млечних производа, удружења жена, пољопривредна газдинства, винарије, произвођачи меда, џемова, ракије, посластичари, бомбонџије.

Посетиоци могу да дегустирају традиционалне специјалитете овог поднебља и да уживају у богатом културно – уметничком програму. „Гастро Срем“ је јединствена манифестација на овом простору која кроз богату гастрономску, културну, туристичку и едукативну понуду спаја традиционално и савремено доба.

Међу најважнијим догађајима је такмичење у кувању ајвара "Изађи ми на теглу" с у музичком програму и једне и друге вечери наступају тамбураши.

У библиотеци је изложба најстаријих кувара и јеловника.

Манифестацију су отворили Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова и мр Вук Радојевић, покрајински Декретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Tagovi

Komentari (0)