Гала концерт првака, солиста и балетског ансамбла СНП-а

Ексклузивни балетски догађај биће изведен два пута, у петак, 16. октобра и уторак, 20. октобра с почетком у 20 часова на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта. 

 IMG_6041, scena dve prijateljice, don kihot, foto polzovic.JPG

фото: Промо СНП

На програму су бисери балетске класике и неокласике по којима је новосадска балетска сцена препознатљива - Дон КихотЛабудовојезероУспавана лепотицаРомео и ЈулијаГрк ЗорбаВраголанка… 

 DSC_9036, labudovo jezero, ana djuric, foto polzovic.JPG

фото: Промо СНП

У програму који траје више од сат времена, прваци, солисти и балетски ансамбл изводе најзанимљивије и најлепше сцене, дуетне игре и варијације из ризнице познатих балета, на једној сцени у две вечери: темпераментни Цигански логор, адађо, кода, Па-де-де из ДонКихота, академски примери Шпанске и Руске игре из Лабудовог језера, дирљива Балкон сцена из Ромеа и Јулије, врсна и енергична Игра у кломпама из Враголанке, адађо и финале II чина из спектакуларног Грка Зорбе, Сен-Сансова Смрт лабуда, та екстаза животне бујности која скоро 20 година није извођена у продукцији Балета СНП-а.

_MG_3614, krcko, foto bradonjic.jpgфото: Промо СНП

У балетском сазвежђу представа СНП-а, балетски гала концерти, дивертисмани, били су апогеј у 70 година дугој развојној путањи и сваки се помиње, бележи и памти. И овај ће бити посебан, јер је у поводу промовисања седамдесетогодишњице постојања Балета.
IMG_4889pabllo, finale, grk zorba, foto doroski.jpgфото: Промо СНП

Улазнице у продаји од 1. октобра на Билетарници СНП-а.

IMG_8559, adadjo, grk zorba, foto ramadanovic.JPG

фото: Промо СНП 

Jелена Лагатор

Tagovi

Komentari (0)