ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ МАТЕМАТИЧКОГ ИНСТИТУТА САНУ НАЈБОЉИМ МАТЕМАТИЧАРИМА

Најбољи математичари, добитници Годишње награде МИ САНУ, окупиће се у петак,17. маја, у 16 часова,у Галерији на Андрићевом венцу2

 

 MI  SANU.jpg

 

У петак, 17. маја, у 16 часова, у Галерији на Андрићевом венцу 2,биће додељене повеље и новчане награде овогодишњим добитницима Годишње награде Математичког института САНУ. Ова награда намењена је студентимаредовних, мастер и докторских студија у области математике и механике и у области рачунарства, а признања ће добитницима уручити академик Драгош Цветковић.

 

Ово је, иначе,већ трећа година како се додељује Награда, којом се уједнообележава и73. рођендан институције. Додела награда одржаће се у склопу манифестације Мај месец математике (М3),коју већ осам година заредом организује МИ САНУ заједно са Центром за промоцију науке. 

 

Награда и Похвала дедељују се у обе области у три категорије: за најбољу одбрањену докторску дисертацију, за најбољи мастер или други научноистраживачки рад и за најбољи дипломски или семинарски рад.

 

Овогодишњи добитници Награде из области математике и механике у категорији најбоље одбрањене докторске дисертације су Петар Мелентијевићи Ненад О. Весић. У категорији најбољег мастер рада титулу добитника понели су Милица Милуновићи Срђан Стефановић. Добитник у категорији најбољег студентског рада је Матеја Бошковић,а похвалеиз области математике и механике добили су студенти мастер студија Ивана Васиљевић, Александра Влајковићи Хранислав Станковић.

 

Награду за најбољуодбрањенудокторскудисертацију у областирачунарства добили су НинаРадојичић, ПавлеМилошевићи Зоран Бабовић. У категорији најбољег мастер рада добитник је Милош Стојановић, анаграду за најбољи студентски рад добили су Анета Карталии Милош Павловић. Добитници Похвале су студенти рачунарства Сара Перићи Миљан Митровић.

 

„Годишње награде МатематичкогинститутаСАНУ додељују секандидатима за исказану оригиналност доприноса, актуелност проблема који су проучавани, показану самосталност и креативност, као и свеукупни квалитет представљања резултата“, наводи директор МИ САНУ професор Зоран Огњановић.

 

Годишња награда МИ САНУсе састоји од повеље и новчане награде, чија висина зависи од категорије. У категорији најбољег студентског рада новчана награда износи 30.000 динара, у категорији најбољег мастер рада 45.000 динара,ау категорији најбољег докторског рада 60.000 динара.

 

Истражите више о манифестацији Мај месец математике: m3.cpn.rs

Tagovi

Komentari (0)