Фунционисање у граду усмерено у складу са мерама Владе и одлукама Градског штаба

– С обзиром на то да ће од петка забрана кретања трајати 84 часа, односно од петка поподне од 17 часова до уторка ујутро у 5 часова, предузели смо све мере које су неопходне за функционисање у овим условима. На услузи смо грађанима даноноћно и покушавамо на најбољи начин да помогнемо свима. Према информацијама Градског штаба за ванредне ситуације закључно са данашњим даном на територији града Суботице је 45 позитивних случајева на  Ковид-19 вирус – изјавила је, обраћајући се јавности у име града Суботице, Јасмина Стевановић.

 13385_1-min.jpg

Уз истицање да је фунционисање у граду усмерено у складу са мерама Владе и одлукама Градског штаба, она је подсетила да је у току подела  пакета са основним животним намирницама намењених пензионерима са најнижим примањима на територији града Суботице, на њихове кућне адресе.

– Нова серија прехрамбених пакета коју ће Црвени крст дистрибуирати за преко хиљаду корисника Народне кухиње полако се комплетира, а дистрибуција ће почети одмах након Ускршњих празника.  Услуга помоћ и нега у кући кроз инситуције социјалне заштите покренута је поново у складу са свим безбедносним препорукама. За сада је то само у граду, а чим се врати приградски превоз то ћемо наставити и у приградским насељима – рекла је Јасмина Стевановић.

У свакодневном смо контакту, подвукла је, са грађанима којима је потребна дозвола за кретање за време трајања полицијског часа, ради помоћи и неге у кући, персоналне асистенције и личних пратилаца, као и виђања детета по судској пресуди и кретања особа са инвалидитетом.

– Напомињем да је ступила на снагу допуна Уредбе Владе кретање у време забране по којој  је дозвољено кретање деци са сметњама у развоју и аутизмом, искључиво у пратњи једне одрасле особе, родитеља или старатеља највише до 200 метара од пребивалишта односно боравишта, те с обзиром на то није потребно да нам родитељи или старатељи подносе захтев за кретање по том основу, јер се мера Владе директно примењује – нагласила је Јасмина Стевановић.

У граду се, додала је, готово свакодневно врши  дезинфекција простора, и данас и у суботу дезинфикују се јавне површине. 

Сви контакт центри, навела је, функционишу без проблема, како  контакт центар формиран у оквиру Градске управе за помоћ у достави најстаријим суграђанима, тако и контакт центри који су формирани по здравственим установама, и у договору са лекарима.

– Користим прилику да пред у сусрет Васкрсу свима пожелим добро здравље и  срећу, и да нас љубав и заједништво које Ускрс симболизује охрабре да останемо снажни, самодисциплиновани, да чувајући себе сачувамо друге. Са вером у срцу и добрим мислима, пребродићемо овај тежак период – поручила је Јасмина Стевановић.

 

Tagovi

Komentari (0)