Фудбал: СРБИJА СЕ ПЛАСИРАЛА У ДИВИЗИJУ “Б” ЛИГЕ НАЦИJА 

maksa.jpg 

 

Репрезентациjа Србиjе савладала jе Литваниjу 4:1(0:0), оверила прво место у групи и обезбедила пласман у Б дивизиjу Лиге нациjа, односно могући бараж за пласман на Европско првенство 2020.све у зависности од епилога у наступаjућим квалификациjама за континентално такмичење. Селектор Младен Крстаjић и играчи могу бити задовољни оним што су остварили у шест утакмица и дуелима против Румуниjе, Црне Горе и Литваниjе. У првом делу игре ниjе било прилика све до 25.минута када jе Лукић био сам, неометан на неких 11 метара од гола Литванаца, упутио jе ударац али право у голмана Шеткуса. Два минута касниjе Љаjић jе упутио ударац искоса али без ефекта.Литванци су узвратили у 32. минуту, после прекида имали су добру прилику али Раjковић jе одлично реаговао. Покушао jе и Максимовић главом, поново после прекида, али лопта jе завршила поред гола.

У наставку jе селектор Младен Крстаjић поверење указао Александру Приjовићу, а нисмо дуго чекали на водећи гол. Корнер jе извео Живковић а Жулпа jе лопту неспретно ударио главом и она jе завршила иза леђа Шеткуса. Веома брзо могло jе да буде 2:0 али лопта jе после покушаjа Рукавине завршилана стативи, а онда 58. минут и нова асистенциjа Живковића, али сада jе стрелац Александар Митровић. У његовом стилу, главом.

Литваниjе jе узвратила после jедне акциjе с леве стране, Петравичиус се наjбоље снашао и смањио вођство наше репрезентациjе. Све то као да jе натерало наше момке да убаце у jачу брзину и ефекат се брзо видео. Прво jе Приjовић после асистенциjе Живковића с десне стране главом затресао мрежу, а онда jе Приjовић био у улози асистента а Љаjић стрелац четвртог гола.

За краj констатациjа да jе Србиjа заслужила пласман у Б дивизиjу Лиге нациjа, селектор Младен Крстаjић пружио jе шансу многим млађим играчима и после свега слика jе урамљена, добили смо и резултат и играче пред коjима jе нема сумње лепа будућност. Сада следи жреб за Европско првенство а ривале ћемо добити 2.децембра у Даблину.

Селектор Младен Крстаjић деловао jе исцрпљено после меча, али наравно задовољан оствареним резултатом и успехом наjбољег националног тима.

-Желим да честитам играчима на одлично одрађеном послу у Лиги нациjа. Циљ нам jе био да будемо први и показали смо да смо наjбољи у овоj групи. Хвала и малоброjноj публици коjа jе дошла по овако хладном времену, уверен сам да би било и више гледалаца да су околности биле другачиjе.

О победи…

-Покушали смо све да решимо у првом полувремену, али ниjе било лако због времена и неких других ствари, ниjе било лако пробити одбрану Литванаца. У наставку смо реаговали, ризиковали смо мало, променили формациjу.Све jе било много боље, добили смо резултат.

Наjтежи тренутак у Лиги нациjа…

-Ниjе било лако, ни када смо играли добро, нисмо се опуштали. И вечерас, сви су укњижили три бода пре утакмице,навиjачи и медиjи, али никад ниjе лако победити.

Планови за даље…

-Прво два- три дана да се слегну утисци …

Сви прижељкуjемо пласман на ЕП кроз квалификациjе, али мишљење о првацима осталих група из дивизиjе Ц…А то су Финска,Шкотска и Норвешка.

-Србиjа не би смела никад да се брине за учешће на Европском првеству, асада имамо две могућности да се пласирамо . Генерално ни сада ниjе било лако у Лиги нациjа, сетимо се историjске утакмице против Црне Горе, када те сви отпишу, а ми победимо. Сигурно да заслужуjемо бараж за Лигу нациjа..као и то да играчки будемо сви на окупу.

Остварен jе успех али делуjете као да смо испали….

-Вероватно ми jе пао камен са срца па тако делуjем…-закључио jе Младен Крстаjић.

СРБИJА: Раjковић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић, Максимовић, Лукић (од 77. Феjса), Живковић, Љаjић (од 82. Алексић), Гаћиновић (од 46. Приjовић), Митровић.Селектор Младен Крстаjић

ЛИТВАНИJА: Шеткус, Jанушевскис, Баравjукас, Гридваинис, Славицкас, Жулпа (од 88. Jанкаускас), Петравичиус, Сиргедас, Воробjовас (од 69. Матулевичиjус), Черниш, Казлаускас (од 58. Шернас).Селектор Едгарас Jанкаускас

 

Митровић наjбољи стрелац Лиге нациjа

Како jе почео тако jе и завршио, Александар Митровић jе у шест утакмица Лиге нациjа постигао исто толико голова и такмичење завршио као наjбољи стрелац.

 

Tagovi

Komentari (0)