Фудбал: ОРЛОВИ НА КОРАК ДО ДИВИЗИJЕ Б ЛИГЕ НАЦИJА

 scg2.jpg

 

 

Нова победа Србиjе у Лиги нациjа, друга победа против Црне Горе – 2:1(2:0)и бодови коjи су довели Орлове на корак до довизиjе Б Лиге нациjа и баража за пласман на Европско првенство. Победа остварена у лепом амбиjенту где се и поред веома хладног времена окупило више од 15000 гледалаца. Добро jе ушла Србиjа у меч, изашли су Матић и саиграчи високо, пресинг на половини ривала као да jе изненадио Црну Гору. Ниjе ипак било озбиљниjих прилика, недостаjао jе таj завршни пас, али стекао се утисак да велика разлика у квалитету мора дати и резултат. И поред наше инициjативе до прве прилике долазе Црногорци, грешку на средини терна користи Мугоша коjи jе успео да дође до шеснаестерца и упути ударац, али Раjковић jе био спреман. Нису гости често прелазили на половину Орлова, али поново jе из jедне такве полуконтре дошло до билиjара у нашем шеснаестерцу. Покушао jе Jововић, лопта jе завршила у корнеру, а све то као да jе било увод у озбиљниjу причу Србиjе.

Уз сав респект и поштовање према ривалу, колика jе разлика у квалитету две селекциjе, наjбоље се видело у 30.минуту када jе Тадић прихватио лопту на нашоj половини, водио jе неких десетак метара а онда споjио са голом Љаjића коjи jе одлично истрчао, изашао сам испред Петковића и рутински пласирао лопту у мрежу. Гол коjи смо чекали, гол коjи у оваквим утакмицама много значи, jер ово су су дуели коjи у себи носе префикс изненађења. Да се та стрепња, ако jе и постоjала, потпуно елиминише, потрудио се Митровић, само два минута касниjе. Акциjа из три потеза, рекли би из уџбеника. Љаjић jе упослио Коларова коjи jе упутио центаршут а реакциjа Митровића на првоj стативи када jе боцнуо лопту врхом копачке и сместио jе испод пречке гола Црне Горе изазвала jе ерупциjу одушевлеjња на стадиону. Два гола за два минута, нокаут коjи гости нису очекивали. А све jе могло да буде и убедљивиjе, jер прошло jе тек неколико минута а судиjа Маљенко показао jе на белу тачку после прекршаjа над Матићем. Одговорност jе преузео Митровић, али његов покушаj завршио jе преко гола. Био jе трећи неискоришћени пенал Србиjе у Лиги нациjа, jер претходна два пута неуспешан jе био Тадић.На срећу све то ниjе утицало на коначан исход наших утакмица. До краjа првог дела имали смо jош две прилике, али резултат jе остао непромењен.

У наставку jе виђен спориjи ритам, стекао се утисак да jе Србиjа играла онолико колико jе требало да би се сачувао резултат и обезбедила jош jедна победа. Имали смо поново неколико прилика, углавном из контранапада, jер Црна Гора ниjе имала избора, морала jе далеко храбриjе да крене ка голу Раjковића. Недостаjало jе мало више концентрациjе, завршни пас коjи би дефинитивно госте довео у безнадежан положаj. И то су Црногорци знали да казне, Мугоша jе савладао Раjковића, играо се 70. Минут. А сада минут касниjе имао jе поново прилику да донесе изjедначење, али на срећу лопта jе завршила поред гола. Селектор Крстаjић извршио jе и прву измену, у игру jе уместо Гаћиновића ушао Лукић,а десетак минута пре краjа Jовић jе заменио Митровића. До краjа ниjе било већих прилика, довољно за нову радост, три бода коjа Србиjу остављаjу на првом месту и доводе на корак до дивизиjе Б лиге нациjа.

Селектор Младен Крстаjић не криjе да jе задовољан резултатом и новом победом Србиjе у Лиги нациjа. Победа jе могла бити и убедљивиjа да смо реализовали jош неке прилике у првом полувремену,поготово ону наjбољу из jеданаестерца, а све jе то довело да на краjу можда мало и стрепимо за коначан исход.

-Прво бих желео да се захвалим навиjачима коjи су дошли по хладном времену да буду уз репрезентациjу, мислим да наши момци и заслужуjу подршку. Честитам и Црноj Гори на фер плеjу, а што се саме утакмице тиче, мислим да смо заслужено победили. Постигли смо два гола у првом полувремену, имали и пенал, резултат jе могао бити убедљивиjи и већ тада смо могли да решимо утакмицу. У наставку jе дошло до малог пада, могу то да схватим jер имамо неколио младих играча и све jе то процес, али наjважниjе да момци знаjу шта jе проблем и да све те ствари исправимо – рекао jе Младен Крстаjић.

Митровић jе ноншалантно извео пенал…

-То су неке ствари…имали смо 2:0 …Да смо тада дали гол резултат jе могао да буде убедљивиjи…Али да се разумемо, ништа не замерам, Митровић jе много урадио за Србиjу, постигао голове и наjбољи jе играч био у Лиги нациjа али зато ми jе жао што нисмо водили и 5:0 ако смо могли. У том случаjу неке играче бих одморио…- рекао jе селектор Младен Крстаjић.

СРБИJА: Раjковић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Коларов, Максимовић, Матић, Гаћиновић (од 70. Лукић), Љаjић (од 90+2 Радоњић), Митровић (од 84. Jовић), Тадић. Селектор Младен Крстаjић.

ЦРНА ГОРА: Петковић, Марушић, Копитовић, Симић, Вешовић, Косовић, Шћекић (од 46. Бољевић), Jанковић (од 82. Ђорђевић), Иванић, Jововић, Мугоша. Селектор Љубиша Тумбаковић.

 

Tagovi

Komentari (0)