ФРАГМЕНТИ РАДНОГ ДАНА

Центар за културу Гроцка

Ранчићева кућа

fragmenti_plakat.jpg 

Стефан Милојевић и Кристина Радосављевић

ФРАГМЕНТИ РАДНОГ ДАНА

отварање изложбе: 21.06.2019. у 20ч

трајање: 21.06 - 9.07.2019.

 

„Музичка башта“:

TURUMTAY & ZARIĆ

 Turumtay i Zarić, Muzička bašta.jpg

            Изложба фотографија „Фрагменти радног дана“ аутора Стефана Милојевића и Кристине Радосављевић биће отворена 21. јуна у Ранчићевој кући – галерији Центра за културу Гроцка, са почетком у 20 часова.

2.jpg

Поставка представља избор фотографија насталих у оквиру свакодневних теренских активности општинске службе за информисање. Изложба траје до 9. јула 2019. године.

У наставку вечери, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ наступиће дуо Turumtay & Зарић.

2 duo.jpg

Kосмополитe са турским и српским коренима, Ефе Турумтеј и Никола Зарић живе у Бечу и наступају у земљамаширом света (Аргентини, Јапану, Бугарској, Грчкој, Словенији, Чешкој, Шкотској...). Називају их музичким алхемичарима који, путујући светом и великим бројем музичких стилова, оплемењују све чега се дотакну. Карактерише их финоћа камерне музике, отвореност према светској музици и радост у поезији звукова. Дуо је одабран од странеаустријског Министарства иностраних послова за промотивни програм „Нови аустријски звук музике 2018/19”.

1 duo.jpg

Фрагменти радног дана: Обичан радни дан може се претворити у несвакидашњи доживљај, уколико научимо да тако гледамо на окружење.  Као део службе којој је задатак да прати сва дешавања у насељима велике и разуђене општине Гроцка,  аутори су прошли сокаке Калуђерице, пентрали се брдима Трикорнијума, ишли путевима римских кохорти Римским а потом и Цариградским друмом кроз Камендол, посетили забране Живковца, војне бункере југословенске армије дуж Дунава, скривене плаже Брестовика, ушушкане и заборављене... И забележили своје утиске.

1.JPG

Стефан Милојевић (1988) рођен је у Београду. Средњу школу за дизајн, смер графика, завршава 2007. године, а затим дипломира 2011. године на Академији лепих уметности, одсек за дизајн ентеријера и намештаја. Од 2010. је члан Удружења грађана „Имамо план“, са којима ради на више саобраћајно – урбанистичких решења за град Београд. Победник је конкурса „Свет за све“ Центра за развој инклузивног друштва (ЦРИД) 2010. године, и учесник тима који је 2013. освојио специјалну награду на архитектонском конкурсу за „Зарядье парк“, Москва. Живи у Гроцкој и ради у Градској општини Гроцка од 2013. године као координатор Канцеларије за младе, а потом фотограф и дизајнер у оквиру Службе за информисање.

Кристина Радосављевић (1998) рођена је у Београду. Студент је Високе школе за пословну економију и предузетништво, смер право. Као изузетан ученик ОШ „Мића Стојковић“, изабрана је за представника школе на четвртом УНЕСКО кампу „Уметност нас спаја“. Активно се бави фотографијом последњих неколико година. Живи у Умчарима - Гроцка, а од фебруара 2018. године је као фотограф и монтажер ангажована у оквиру Службе за информисање Градске општине Гроцка.

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

 

Зорица Атић

Директор и главни и одговорни уредник

Tagovi

Komentari (0)