ФК Инђија у четвртфиналу Купа Србије

Фудбалски клуб Инђија пласирао се у четвртфинале Купа Србије победом над Пролетером резултатом 2:1(2:0).

 inđija-proleter-kup.jpg

Занимљиву фудбалску преставу су видели гледаоци на Градском стадиону у Инђији. У осмини финала Купа Србије су играли стари познаници Инђија и Пролетер. Овог пута на клупама два тима су били млади стручњаци Јован Голић и са друге стране Бранко Жигић. Инђија је данас иначе по први пут после две године на терен истрчала без шефа струке Срђана Благојевића, али игра приказана на терену је по много чему и потсећала на тај период под руководством тог стручњака.

Иако је на терену било релативно мало такозваних првотимаца у игри се то није посебно осетило, чак шта више ти можда и запостављени појединци су имали добре роле. Посебно се то односи на Николу Јанковића који је сјајно одиграо на месту десног бека, али што још више радује голгетерски пост је прекинуо Небојша Бастајић. Овај играч је затресао ривалску мрежу у 21. минути. Све је започео расположени капитен тима Босанчић, лопта стиже до Јанковића, а овај проналази Бастајића који тресе мрежу из петерца госта.

Други гол је пао после казненог ударца. У 35. минуту голман гостију у свом казненом простору руши Јосовића и судија одмах показује на белу тачку. Јосовић је такође као „резерва“ побрао врло лепе утиске. Сигуран са беле тачке је био Босанчић за 2:0.

Сем ова два гола домаћи играчи су бар још три пута могли до мреже госта, али су Рајевац у два наврата, те Бјеличић и Јовановић за мало били непрецизни.

У другом делу друга и слика на терену. Гости полако преузимају игру у своје руке. Ипак су то углавном били јалови напади, а оно мало посла је Станивуковић сигурно решавао. Ипак голман домаћина као и његов колега са друге стране руше ривалске играче и судија је у 77. минути поново показао на креч. Тада је, као и први пут то био школски прекршај за казнени ударац, овог пута за госта. Са беле тачке је сада прецизан био Шћепановић.

У другом минуту надокнадног времена, она стопроцентна прилика за гол и додатне пенале. Рушевић прима лопту у самом срцу казненог простора. Сам, неометен. Лоше шутира, а свему томе је предходио слободан ударац који је извео Чоловић. Била је то уједно и последња прилика за гол и Инђија је заслужено победила и поновила успех пласманом у четвртфинале Купа Србије после 17 година.

Иначе, за шефа стручног штаба Инђије постављен Александар Јањић, који је и званично преузео инђијског суперлигаша одрадивши први трениг са играчима.

 

Tagovi

Komentari (0)