Филозофски театар и мјузикл „Боливуд“ 15. септембра на Сцени „Раша Плаовић“, у оквиру 52. Битефа

 1.jpg

У оквиру 52. Београдског интернационалног театарског фестивала (Битеф), у суботу 15. септембра на Сцени „Раша Плаовић“ у 12 часова биће одржано ново издање Филозофског театра, док ће у вечерњем термину (20,00), као део Главног програма, бити изведен мјузикл „Боливуд“, по тексту и у режији Маје Пелевић, на музику Ање Ђорђевић. „Филозофски театар“ је пројекат који је започет у Хрватском народном казалишту у Загребу 2014. године, а већ неколико сезона одржава се и у Народном позоришту у Београду.         Основан је са жељом да се поново успостави блиска веза између филозофије и позоришта.
 Како напомиње покретач пројекта, филозоф и активиста, Срећко Хорват, „веза између филозофије и казалишта увијек је била јача него веза између филозофије и било којега другог медија".                                                                                                                                                  Ово ће, иначе, бити прво издање „Филозофског театра“ у чијем фокусу ће се наћи позориште, а редитељ Оливер Фрљић и Хорват говориће о односу позоришта и тренутне друштвено-политичке реалности.

2.jpg

 

У „Боливуду“, који се на духовит начин бави Србијом данас из перспективе радника у култури, улоге тумаче Милош Ђорђевић, Јелена Ђокић, Данијела Угреновић, Сузана Лукић, Павле Јеринић и Бојана Ђурашковић.                                                                                                               У представи учествују и музичари Невена Пенчић, Александар Солунац и Данило Тирнанић.      Кореограф је Игор Коруга, сценограф Игор Васиљев, а костимограф Марина Вукасовић Меденица.                                                                                                                                                 Радња комада писаног у стиховима почиње у тренутку када у мали град на граници долази боливудски продуцент који жели да у бившој фабрици „Младост”, која је сада позориште, отвори студио и пружи прилику глумцима, а и свим другим људима у том месту да добију улогу у боливудском спектаклу…                                                                                                                  Представа, у продукцији Народног позоришта у Београду, премијерно је изведена 25. маја ове године.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)