ФИЛХАРМОНИЈА: Филхармониjа оборила своj рекорд – око 40 000 људи на другом музичком пикнику

 

foto M.Djokovic.jpg 

Београдска филхармониjа jе оборила сопствени рекорд jер jе на свом другом концерту на отвореном окупила више од 35 000 људи. У новобеоградском блоку 13, на месту где се планира изградња нове зграде Београдске филхармониjе, био jе приређен наjмасовниjи музички пикник до сада.

 Filharmonija na otvorenom, G. Felc, foto Marko Djokovic.jpg

Према процени ФТО (физичко-техничког обезбеђења) догађаjу jе укупно присуствовало између 35 и 40 000 људи у непосредноj зони скупа уз ограду. Имаjући у виду велико интересовање публике на прошлом концерту Београдске филхармониjе на истоj локациjи, у сарадњи са градским службама простор у коjем се концерт одржава повећан jе за 30 процената. Иако jе корисна површина за прихват гостиjу ове године износила чак 50 000 квадратних метара, то и даље ниjе било довољно за све коjи су желели да чуjу Београдску филхармониjу па jе неколико хиљада људи било уз ограду и потпуно испунило Булевар Николе Тесле.

 G. Felc, foto N. Jovanovic.jpg

„Синоћ се десило нешто немогуће, а то jе да смо успели да превазиђемо догађаj од прошле године за коjи сам мислио да jе непоновљив. Сада jе тренутак да се пре свега захвалим нашем шефу-диригенту Габриjелу Фелцу и свим музичарима коjи су били на сцени, и са великом пажњом и посвећеношћу спремали оваj концерт и дали своj максимум. Желим да се захвалим свим колегама из продукциjа коjе нису спавале данима да би успели да направимо овако велики догађаj и свим градским службама коjе су биле сjаjни партнери и ове године. И желим да се захвалим нашоj публици из целе Србиjе што jе слушала своjу Филхармониjу у онаквоj тишини, а наградила jе као на рок концерту. Хвала свима и видимо се следећег jуна“, рекао jе Иван Тасовац, директор Београдске филхармониjе. 

 HD Odiseja, Filharmonija, foto S. Stevanovic.jpg

„ХД Одисеjа“ Београдске филхармониjе у недељу увече jе подигла публику на ноге коjа jе овациjама поздравила 105 музичара и њиховог шефа-диригента Габриjела Фелца. Они су на бис поклонили популарну Дворжакову мелодиjу, а Фелц се од публике опростио дирљивим речима „Ово jе ваш град, ваш оркестар. Београдска филхармониjа!“

 HD Odiseja, G. Felc foto S. Stevanovic.jpg

 

 

 

Jелена Милашиновић, M. Sc.

 

Фото галерија

HD Odiseja, G. Felc foto S. Stevanovic.jpg
HD Odiseja, Filharmonija, foto S. Stevanovic.jpg
foto M.Djokovic.jpg
G. Felc, foto N. Jovanovic.jpg
muzicki piknik, foto S. Stevanovic.jpg
Filharmonija na otvorenom, G. Felc, foto Marko Djokovic.jpg

Tagovi

Komentari (0)