ФИЛХАРМОНИЈА: Мехта шаље подршку

Легендарни меастро Зубин Мехта, велики приjатељ Београдске филхармониjе и Србиjе, послао jе видео поруку подршке коjа jе обjављена на Феjсбук профилу институциjе.

 

 Maestro Mehta i direktor Tasovac-min.JPG

„Иван Тасовац, добар дан, како сте? Вама и свим моjим колегама из Београдске филхармониjе шаљем наjискрениjе и наjтоплиjе поздраве. Свим срцем се надам да ће ово тешко време брзо проћи и да ћемо поново да стварамо музику заjедно као увек“, рекао jе славни маестро.

Зубин Мехта jе приликом последњег доласка изразио жељу да се обележи 60 година од његовог првог наступа са Београдском филхармониjом, а датум тог гала концерта биће ускоро познат.

Мехта jе осам пута предводио оркестар Београдске филхармониjе, последњи пут као специjални гост првог концерта на отвореном 2017. Као велики приjателј Филхармониjе, Зубин Мехта jе увек спреман да подржи оркестар са коjим jе први пут наступио на самом почетку своjе кариjере и са коjим jе у новом милениjуму интензивирао везе. Jедан од наjвећих диригената данашњице радо се враћа у Београд, градећи приjателјство коjе одавно превазилази оквире музике и уметности. 

https://www.facebook.com/watch/?v=635601470615811

 

 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)