Филхармониjски концерти – од  сада онлине!

Недељни програм Београдске филхармониjе

 

Beogradska filharmonija, foto Marko Đoković-min.jpg фото: Марко Ђоковић

Након што jе поклонила програме за наjмлађе коjи се преслушани 28 200 пута путем дигиталне платформе, Београдска филхармониjа наjављуjе разноврсни садржаj коjи се може свакодневно пратити на друштвеним мрежама као и на саjту институциjе. Публика се посебно позива да петком увече, уместо на Коларцу, слуша концерте оркестра - од куће!

„Да ми jе пре само пар месеци неко рекао да ће прва асоциjациjа на Корону бити епидемиjа, а не музички знак за продужење паузе, ноте или макар пиво после концерта – не бих му веровао.

Ова Корона нас jе раздвоjила. О њоj не могу рећи ништа изузев да ћемо jе победити брже и са мање жртава ако будемо стриктно поштовали процедуре и беспоговорно слушали савете лекара. А они су jасно рекли – не излазите из своjих домова. Али, замислите како би данас изгледала наша изолациjа да немамо интернет. Овако смо у могућности да вам, у мору квалитетних и доступних садржаjа понудимо и оне због коjих се музика слуша а Београдска филхармониjа воли. То jе наша мисиjа”, поручуjе Иван Тасовац.

Тако ће понедељком наjпре наступати „Филхармоничари у изолациjи“. У питању су блогови музичари из оркестра коjи ће делити своjа искуства и савете како наjбоље провести време коjе jе пред нама. Уторком се филхармоничарима и публици обраћаjу гости оркестра, чувени диригенти и музичари чиjи су наступи били планирани, а спречени су да дођу због ситуациjе коjа jе захватила цео свет. Среда jе резервисана за аудио доживљаj и слушање концерата Београдске филхармониjе из архиве. Четвртак jе дан за присећање на некадашње успехе и наjдраже моменте из прошлости, а чувени филхармониjски петак публику неће оставити без концерата jер ће се омиљени наступи оркестра приказивати онлаjн. 

За дане викенда, планира се путовање кроз интересантне материjале других музичких кућа и незаобилазан музички хумор. Кроз садржаjе коjе jе креирала за своjу публику, Београдска филхармониjа jоj поручуjе - Остани код куће и слушаj музику.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)