Филхармониjски карневал у Венециjи уз Раjскина и Луси Хорш – звезду на блок флаути

Београдска филхармониjа представља Луси Хорш, супер-стар уметницу на блок флаути под палицом Даниjела Раjскина, у петак 2. jуна на Коларцу (20х). На програму jе раскошан репертоар од барока до романтизма уз дела Габриjелиjа, Вивалдиjа, Арбана, Малера и Чаjковског.

 3.jpg

Фото Марко Ђоковић

Филхармониjска сезона “На добром путу” стиже до неодољиве Венециjе уз jединствено музичко путовање кроз различите епохе коjе су обележеле оваj град. Венециjа jе некада сматрана европским Лас Вегасом, а у атмосфери креативности и слободе, развиjали су се жанрови ствараjући особен стил Венециjанске школе. Тако филхармониjски концерт почиње уз Габриjелиjев Цанзон септими тони бр. 2 и Вивалдиjева дела за малу флауту и оркестар, а Луси Хорш ће извести jош и Арбанову Фантазиjу и вариjациjе на Карневал у Венециjи.

Млада холандска звезда, Луси Хорш, помало заборављени инструмент поново ставља у центар пажње светске музичке jавности. Истакнути таленат на данашњоj међународноj музичкоj сцени, веома jе тражена соло уметница на блок флаути, а такође jе ексклузивна уметница Дека Класикса. У jуну 2020. године, Луси jе освоjила веома престижну Холандску музичку награду, коjа се сматра наjвишом почасти коjа се додељуjе музичарима у области класичне музике.

Током романтизма Венециjа jе постала уточиште многих аристократа и интелектуалаца Европе, коjи су ту проналазили инспирациjу за наредне подухвате, нарочито у доба карневала. Лукино Висконти jе у 20. веку са своjим филмом Смрт у Венециjи споjио jе оваj град са музиком Густава Малера, Адађетом из Симфониjе бр. 5 коjи jе постао култна нумера филмске музике. У петак jе ова композициjа на програму Београдске филхармониjе под палицом сталног гостуjућег диригента Даниjела Раjскина, а концерт заокружуjе ремек дело симфониjске музике “Франческа да Римини”, Чаjковског.

Концерт у знаку Венециjе jе распродат, а улазнице за стаjање биће у продаjи сат времена уочи наступа, односно од 19ч на благаjни Коларца.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)