Филхармониjа открива програм Дизни Фантазиjе уживо 

Анимириани спектакл Београдске филхармониjе

 

filharmonija_ušće_2018.jpg Фото: Марко Ђоковић

 

Београдска филхармониjа и шеф-диригент Габриjел Фелц, спремаjу се за велики спектакл – “Дизни Фантазиjу уживо“ коjу ће извести на бесплатном концерту заказаном за недељу 23. jун 2019. године. На чувеном музичком пикнику код Ушћа, у новобеоградском блоку 13, све генерациjе ће уживати у наjлепшем анимираном концерту свих времена, а Београдска филхармониjа открива коjе ће то чувене нумере класичне музике уживо изводити испод великог екрана.

 

Сензационална продукциjа “Дизни Фантазиjа уживо” представља компилациjу оригиналног филма Волта Дизниjа из 1940. године „Фантазиjа“ и филма „Фантазиjа 2000“, званично никада приказаног на нашим просторима. Тако ће концерт отворити звуци из чувене Пете симфониjа Л. ван Бетовена и то из “Фантазиjе 2000”, одмах за њом следе делови из оригиналног Дизниjевог филма уз “Пасторалну симфониjу” истог композитора, сегмент из  “Крцка Орашчића” П.И.Чаjковског и, посебна посластица – “Месечина” К.Дебисиjа уз анимирану секвенцу коjа jе изостављена из оригиналне Фантазиjе 1940. 

 Dizni fantazija.jpg

Потом ће Филхармониjа одсвирати “Жар птицу” И. Стравинског уз jединствену анимациjу из Фантазиjе 2000, затим антологиjски “Плес часовника”, А. Понкиjелиjа и “Чаробњаковог шегрта”, П. Дикаа, уз чувену борбу Микиjа Мауса и метле – коjи jе “кривац” за настанак овог дугометражног ремек дела. Концерт ће у финале увести призори из нове верзиjе Фантазиjе уз композициjе „Сjаj и раскош” (Е. Елгар), “Римске пиниjе” (О.Респиги) као и “Карневал животиња” (К.Сен-Санса).

 

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармониjе очекуjе се 50 000 људи из целог региона. Концерт почиње у 20.30, а капиjе за почетак пикника биће отворене три сата раниjе. Улаз jе, као и до сада, слободан.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)