Филхармониjа одлаже Дизниjеву Фантазиjу из безбедносних разлога

Концерт на отвореном Београдске филхармониjе заказан за 30. jун на Ушћу се одлаже, и то из безбедносних разлога. Због обилне кише коjа jе пала у четвртак увече и натопила земљиште, процена свих релевантних служби за процену безбедности jе да терен ниjе сигуран за публику, jер не може да носи бину тешку више десетина тона.

 

postavka bine za generalnu probu, pre nevremena, 22. jun .jpg

22. јун после пре невремена

„Уместо Дизниjеве Фантазиjе уживо, jедина могућа опциjа би била да организуjемо рвање Мини Маус и Снежане у блату до колена. Шалу на страну, ово jе jедна од наjтежих одлука коjу смо морали да донесемо. И поред велике жеље не само 105 музичара, шефа-диригента Габриjела Фелца и продукциjе Београдске филхармониjе, већ и броjне публике коjа се мери у десетинама хиљада и коjа jе жељно очекивала оваj догађаj, и наjмањи ризик у вези са безбедношћу концерта, довољан jе да будемо максимално одговорни и пронађемо нов термин за наш Трећи концерт на отвореном“, рекао jе Иван Тасовац.

zemljiste nakon nevremena 29.jun.jpg29. јун после невремена

Београдска филхармониjа jе наjавила извођење Дизниjеве Фантазиjе уживо за 23. jун и одложила концерт због црвеног метео аларма и временских непогода, али jе успела да целокупну продукциjу помери за 30. jун. Међутим, олуjа коjа jе задесила Београд у четвртак увече (27. jун 2019.) током коjе jе пало  27 литара кише по квадратном метру, направила jе нови низ неприлика због коjих ће Филхармониjа потражити нови датум за концерт на отвореном, а коjи ће бити накнадно обjављен.

 

 

Tagovi

Komentari (0)