Фантастична филхармониjа за децу вртићког узраста 

“Фантастична филхармониjа” jе нов програм намењен деци вртићког узраста коjи оркестар изводи у периоду од 5 – 10. новембра, у два концертна термина дневно. Филхармониjа показуjе како су познате баjке инспирисале композиторе за стварање чувене музике, а у томе помажу осмогодишња глумица Анђелиjа Стаjкић и филхармоничарка Славица Перић, као и редитељ Никола Завишић коjи jе уобличио оваj програм.

 koncerti za decu u bgf.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Од “Ивице и Марице”, преко “Успаване лепотице” до “Хариjа Потера”, Београдска филхармониjа децу упознаjе са чувеним партитурама у историjи музике и са њиховим ауторима. Чак и тешка имена као што су Николаj Римски Корсаков и Енглберт Хумпердинк, у Филхармониjи се лако уче. За то jе заслужан сjаjан тандем коjи чине Анђелиjа и Славица, а уз подучавање оне приређуjу и луду забаву. Тако jе у Фантастичноj филхармониjи могуће слушање музике уз играње шугице и других “несташлука”.  

 slavica i andjelija.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Малишани уживаjу у делима коjа већ вешто препознаjу, попут “Крцка Орашчића” Чаjковског или “Чаробне фруле” Моцарта. Ту су и “Бумбаров лет” Римски-Корсакова и “Охридска легенда” Христића, а све то под палицом диригента Ивана Марковића. На оваj начин деца се кроз забаву упознаjу са композиторима, делима и оркестарским инструментима, уз пуно смеха, занимљивих доскочица и много аплауза.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)