Фантастични квотербек Хадсон водиће Вепрове ка 10. титули

Крагуjевачки Дивљи вепрови решили су питање наjважниjе позициjе на терену, довођењем феноменалног америчког квотербека Џеjка Хадсона, коjи ће их предводити у походу на десету титулу шампиона Србиjе и наjjачу до сада ЦЕФЛ лигу.

hudson copy-min.jpg

Оваj двадесттрогодишњак играо jе фантастично на Универзитету Baldwin Wallace, у Охаjу, па jе добио и позив да наступа на Gateway All American Bowl-у, на ком jе проглашен за офанзивног МВП-а, у убедљивоj победи његових „Звезда“, против „Пруга“. На том мечу комплетирао jе 9 од 10 пасова, за 112 jарди, уз по jедан тачдаун пасом и трчањем.

Огроман потенциjал наговестио jе у средњоj школи East Lake у родноj Тампи на Флориди, где jе као капитен предводио тим коjи тренира његов отац Боб до jедине две титуле регионалног шампиона и два државна „фаjнал-фора“, са скором 26-2 као стартер. Такође, поставио jе и неколико рекорда школе, укључуjући 26 тачдаунова у jедноj сезони, а изабран jе и у Pinellas County All-Star тим.

Image-4 copy-min.jpg

У истом ритму наставио jе и на Универзитету Baldwin Wallace, где се искристалисао у одличног dual-threat вођу напада. У три сезоне као стартер, одиграо jе 30 утакмица и бацио 6.155 jарди (205 по утакмици), уз изузетно висок проценат комплетираних пасова – 62,6 одсто (462/738), за 51 тачдаун. Пођеднако успешно померао jе и ланце по земљи, истрчавши 1.655 jарди (55 по утакмици), из 367 ношења (4,5 по покушаjу), за 18 тачдаунова.

У jуниорскоj и сениорскоj сезони проглашен jе за МВП-а напада. Посебно се истакао у последњоj години, поставивши неколико рекорда Универзитета, укључуjући освоjене jарде пасом у сезони (2.640), укупан броj освоjених jарди (3.101), броj комплетираних пасова на утакмици (32)... Све три сезоне завршио jе на другом месту по истрчаним jардама. Добио jе и All-Ohio почасти 2018. године.

Хадсон ће се новим клупским друговима прикључити кроз неколико дана, што jе касниjе у односу на квотербекове у претходним сезонама, али по свему наведеном, нема сумње да се стрпљење и дуго чекање Вепровима на краjу исплатило.

Image-5 copy-min.jpg

- Ово jе била наjтежа година за регрутовање од како доводимо квотербекове из Америке. Многи су престали да играjу, а како фудбал расте у целом Свету, неки су и пронашли ангажман у другим државама, па jе на тржишту била слабиjа понуда. Ово jесте мало касно потписивање за нас, али смо желели наjбоље могуће за наш тим и мислим да смо на краjу у томе успели, jер jе Џеjк права особа за нас. Његова покретљивост и прилагодљивост показуjу да ће се одлично уклопити. Ако томе додамо његов ученички приступ, жељу за учењем, сталним напредовањем и искрену личност, драго ми jе што смо чекали овако дуго. Вредело jе! Добро дошао у Вепрове, Џеjк – поручио jе Александар Ристић Алф, главни тренер Дивљих вепрова.

Џеjк jе открио зашто се одлучио за Вепрове, упркос броjним другим понудама коjе jе имао.

- Главни разлози били су добра прилика и транспарентност на коjу сам наишао од самог почетка преговора. Тренери су били отворени и одговарали искрено на свако моjе питање, а деловали су и веома добро потковани знањем. Помогли су ми да схватим колико jе ово велика прилика и омогућили ми да се комфорно придружим тиму. Изузетно сам узбуђен што ћемо бранити титулу. Веома сам такмичарски настроjен и волим да побеђуjем и желим да то покажем и у Вепровима. Чуо сам да су у тиму сjаjни људи и jедва чекам да учим од њих и помогнем им колико год могу – казао jе Хадсон.

Шумадинци ће покушати да дођу до пете узастопне титуле шампиона Србиjе, али и да се поново прикажу у наjбољем светлу у европскоj ЦЕФЛ лиги коjа jе израсла у наjjаче интернационално такмичење.

- Изузев разговора са тренерима и истраживања коjе сам спровео сам, не знам много о фудбалу у Србиjи. Никада нисам био у Европи и екстремно сам узбуђен и захвалан што сам добио ову прилику. Знам да jе такмичење jако и да jе фудбал на високом нивоу. Чуо сам да су играчи и тренери добри људи, што ми наговештава да ћу се добро уклопити у тим. Бићу лидер за пример и радићу све што jе потребно да би тим био успешан. Максимално ћу се трудити свакога дана како бисмо на краjу победили – додао jе Хадсон.

Он jе себе описао као изузетно такмичарски настроjеног играча.

- Нисам наjвећи или наjбржи, али сам наjпаметниjи. Играм фудбал мозгом и сматрам себе студентом игре. Волим интеракциjу са играчима и да их подучавам у чему год могу. Што се играчког стила тиче, волим да радим помало од свега и наjважниjе – да се забављам. Волим да се смеjем, и веома сам расположен и позитиван на терену, jер jе то наjбољи начин да се игра ова игра коjу толико волимо – закључио jе Хадсон.

Tagovi

Komentari (0)