Дејан Јездимировић и Јелена Ерић из Доње Трешнице двоструки прваци Србије у веслању

Седамнаестогодишњи Дејан Јездимировић и шеснаестогодишња Јелена Ерић из Доње Трешнице кренули су стопама свог суграђанина Милоша Васића, успешног веслача и прослављеног репрезентативца Србије у веслању, који је пре 14 година започео своју сјајну спортску каријеру.

uspeh_veslaci_0-8.jpg 

На овогодишњем државном веслачком првенству, одржаном 17. и 18. октобра у Београду, обоје спортиста изборили су двострука злата, Дејан у скифу и дубл скулу, а Јелена у четверцу скул.

Одличан резултат Јелена је постигла у обе старосне категорије у којима се такмичила, у својој категорији, као кадеткиња, али и у вишој, односно категорији јуниора.

Дејан је такође доминирао у својој узрасној категорији, међу јуниорима, али се сјајно снашао и у категорији сениора.

Јездимировић је у јуниорском скифу показао доминацију и убедљиво победиo све конкуренте, иако је годину дана млађи од већине учесника.

Убедљиву победу у сениорској конкуренцији, у лаком дубл скулу, Дејан је остварио са партнером Петром Зелићем, веслачем београдског Веслачког клуба „Партизан“.

На државном првенству Србије у веслању Јелена је наступила за матични клуб „Партизан“ из Београда, док је Дејан представљао Веслачки клуб „Дрина“ из Малог Зворника, који је захваљујући њему заузео високо 5. место у укупном пласману свих клубова на првенству државе.

Куриозитет такмичења је то што је Дејан, као једини представник свог клуба, оставарио више успеха него клубови који су наступили са много више учесника.

Иначе, Веслачки клуб „Дрина“ из Малог Зворника, је млад клуб, који тек треба да се развије, будући да је формиран 2019. године.

Основан је на иницијативу веслача Милоша Васића, уз подршку општине Мали Зворник, на челу са председником Зораном Јевтићем, али је епидемија заразне болести Ковид – 19 знатно успорила процес развијања клуба и веслача.

Ипак, младост и ентузијазам младог Јездимировића превазишла је све препреке и потешкоће, резултовала сјајним успехом и увела клуб на велика врата веслачког спорта у Србији, усмеривши га у правцу даљег интензивног напретка.

Дејан је ове године млађи јуниор и за њега је следећа година главна у јуниорској конкуренцији.

Без обзира на то, он је успео да избори наступ на Европско првенство за јуниоре у септембру текуће године у Београду и заузме високо 5. место у четверцу без кормилара.

После годину и по дана искуства у веслању, сјајне резултате у овом спорту остварује и Дејанова годину дана млађа колегиница, Јелена Ерић, која као кадеткиња наступа за Веслачки клуб „Партизан“ из Београда.

Јелена је на првенству државе првог дана освојила злато за јуниорску конкуренцију у четверцу, а други дан убедљибом победом показала потпуну доминацију и у својој кадетксој конкуренцији.

Дејан и Јелена живе и похадајају школу у Београду и подједнако су успешни у школовању као и у спорту којим се баве.

Јездимировић иде у трећи разред средње Техничке школе „Лола“, док је Јелена гимназијалка и похађа други разред.

Како наводе, чим имају слободног времена радо се враћају у завичај и проводе време са породицом, рођацима и другарима.

У свету веслања обрели су се захваљујући акцији потраге за младим талентима, коју традиционално, већ дуги низ година, спроводи Веслачки клуб „Партизан“, са школама и локалним самоуправама у Србији.

У оквиру ове акције, у сарадњи ВК „Партизан“, општине Мали Зворник и Основне школе „Милош Гајић“ у Амајићу, њих двоје су пре годину и по дана, баш као и Милош Васић 2006. године, препознати као изузетно талентовани за веслачки спорт.

Сада је пред њима отворен пут за велике успехе и нема сумње да ће, ако наставе да нижу победе, својим залагањем и трудом достићи Васићеве резултате, а можда их и превазићи.

Оснивањем Веслачког клуба „Дрина“, уз подршку ВК „Партизан“ и локалне самоуправе, младима у Малом Зворнику пружена је прилика за бављење овим изузетним спортом, али и створено много више шанси за откривање нових талентованих веслача са подручја ове општине убудуће.

Љиљана Ристановић

uspeh_veslaci_0-9.jpg 

Tagovi

Komentari (0)