Делегациjа Светске атлетика посетила Београд

Уочи организациjе наjвећег атлетског догађаjа у Србиjи, Светског атлетског првенства у дворани Београд22 коjе ће се одржати од 18. до 20. марта 2022. године у Штарк арени, ове недеље Београд  су посетили представници Светске атлетике.

 Svetska atletika.jpg

Делегациjа Светске атлетике броjала jе 25 чланова. Прва станица на коjоj су гости и домаћин (Локални организациони комитет) размотрили шта jе до сада урађено била jе Штарк арена под чиjим сводовима ће бити исписана нова историjа, нови рекорди. освоjене нове медаље атлетских асова. Након детаљне анализе Арене, делегациjе су разговоре наставили у Хотелу Хаjат.

Представници Локалног организационог комитета потрудили су се да што детаљниjе обjасне како теку припреме наjвеће атлетске манифестациjе икада одржане у нашоj престоници.  Решена су велика и горућа питања организациjе, дате су смернице за наставак, а наши гости су након три радна дана у Београду задовољни како посетом, тако и свиме што jе урађено отпутовали кући са жељом да се што пре врате, да се велике завесе такмичења подигну и да Светско атлетско првенству у дворани Београд22 обасjаjу рефлектори.

„Менаџери свих сектора, тима коjи ради у организациjи WИЦ22 презентовали су менаџерима Светске атлетике досадашњи рад. Након тога , обишли су Штарк Арену у коjоj ће бити одржано Светско атлетско дворанско првенство. Уз врло мало сугестиjа са њихове стране констатовали смо да све тече по динамици и плану. У наредном периоду очекуjе нас пуно посла, али смо показали да смо и до сада одрадили и више него што се од нас очекивало. Посета WА менаџера и њихова подршка и сугестиjе од велике су вазности за будући рад“, рекао jе председник Локалног организационог комитета, Слободан Бранковић.

Након успешно организованог СПАР Европског првенства у кросу 2013. године и Европског првенства у дворани 2017. године, као и многоброjних Балканских шампионата, Београд има прилику да се jош jедном покаже као сjаjан домаћин.

„Ово jе била прва званична посета Светске атлетике, коjа jе требала да се деси jош прошле године. Нажалост, из свима познатих разлога, они су у Београд дошли тек сада, само 6 месеци пре самог догађаjа. Према речима Jакоба Ларсена, трећег човека Светске атлетике, организациjа ове тродневне посете jе била беспрекорна, и jедна од наjбољих коjима jе присуствовао. И повратне реакциjе након посете коjе добиjамо од стране WА су више него похвалне, како о ономе што jе ЛОК до сада урадио, тако и о стручности и посвећености целог тима. Наjважниjе од свега jе то да смо добили потврду да смо на правом путу да организуjемо jедно од наjбољих Светских атлетских првенстава у дворани“, закључио jе Предраг Момировић, директор Предузећа СП Атлетика 2022.

Tagovi

Komentari (0)