Дани Мирослава Чангаловића У СНП-У

Од 8. до 11. септембра 2021. одржати манифестација „Дани Мирослава Чангаловића“, друга по реду, у организацији Српског народног позоришта, Матице српске и Завичајног удружења „Гламочко коло“.

 Dani_Cangalovica-PLAKAT.jpg

  • 8. септембра 2021. године, у 12 часова, у Великој сали Матице српске, промовисаће се монографија Немање Софтића, Мирослав Чангаловић певач-глумац. О књизи ће, осим аутора, говорити рецензенти проф. др Ира Проданов и проф. др Агота Виткаи Кучера.
  • 9. септембра 2021. године, у 17 часова, у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“, одржаће се Свечана академијаповодом 100 година од рођења Мирослава Чангаловића.
    Том приликом биће приказани инсерти из филма
    Век доајена опере" редитељке Наде Савић и проглашени добитници Награде „Мирослав Чангаловић“ за 2021. годину. Награда се додељује студентима соло певања, младим оперским солистима, за постигнуте успехе у оперској уметности. Ове године награду ће добити: Лука Јозић из Новог Сада, Милан Обрадовић из Панчева и Тамаш Киш из Кикинде.
  • 11. септембра 2021. године, у 18 часова, у Културно-образовној установи „Народни универзитет Гламоч“, у Гламочу, Босна и Херцеговина, одржаће се Свечана академија „Дани Мирослава Чангаловића“, уз пригодан програм, а у организацији са завичајним удружењима и градом Гламочом.

 

 

 

Јелена Лагатор

 

Tagovi

Komentari (0)