Џудо: СТОJАДИНОВ СРЕБРНА, ПЕТРОВИЋЕВА НА КОРАК ДО МЕДАЉЕ У КАУНАСУ

Андреа Стоjадинов употпунила jе одличан викенд за српске  џудисте. Са Европског купа у Каунасу, Андреа Стоjадинов се враћа са одличним резултатом, освоjеном сребрном медаљом у конкуренциjи до 48 килограма.  

 

Andrea_Stojadinov.png


-Сада када сам се после сениорских такмичења вратила међу jуниоре могу да кажем да jе било очекивано. Све противнице сам решавала без проблема и очекивано -биле су прве речи младе Андрее Стоjадинов.  


Да jе Андреа заиста била за класу боља од противница наjбоље говоре резултати. Пољакињу Aleksadru Polkowsku победила jе у првом колу ипоном. Немицу хелену Грау са 10 :0 елиминисала jе у другом мечу на Европском купу. Туркињу Озге Анди у полуфиналу савладала jе убедљиво, максималним резултатом. Ипак у великом финалу друга представница Турске, нашла jе решење за нашу џудисткињу.  


-До сада сам побеђивала ову противницу и зато ми ниjе било баш драго када се оваj меч овако завршио. Не знам, можда сам у оваj меч ушла опуштениjе него што иначе чиним. Ипак задовољна сам резултатом, сребрна медаља на Европском купу. Сада jе наjважниjе да се фокусирам на следећи спортски изазов а то су Европске игре у Минску- истакла jе Андреа Стоjадинов. 

На корак до медаље у Каунасу данас jе била и одлична Надежда Петровић у конкуренциjи до 52 килограма. Надежда jе на Европском jуниорском купу остварила три победе и то против Пољакиње Иге Синкиjевич. У другом дуелу jе била боља од Британке Jасмин Џемс. У полуфиналу на жалост, Немица Anika Wurfel налази решење за Петровићеву. У мечу коjи jе одлучивао о осваjачу бронзе, Холанђанка Наоми Ван Кревел jе била боља од српске репрезентативке чиме jе Петровићева ово издање Европског jуниорског купа завршила пласманом на пето место . 

 

Tagovi

Komentari (0)