Џудо: РАJЧИЋ СРЕБРНИ У БЕРЛИНУ

 

Screen Shot 2019-04-28 at 9.04.33 PM.png

 

  • Српски кадети наставили су са одличним резултатима на међунарођоj спортскоj сцени. Млади Александар Раjчић ( до 73 кг) освоjио jе сребрну медаљу на Европском џудо купу за кадете одржаном у Берлину. На корак до медаље био jе и Милан Радуљ, коjи jе у конкуренциjи до 81 килограма био на корак до медаље. Традиционално када jе у питању Европски куп у Берлину, у конкуренциjи од више од 600 младих џудиста, Орлићу су jош jедном поновили одличан резултат. 

Александар Раjчић jе одлично почео учешће у Берлину, победом над Литванцем Ралфсом Карлисом. Ипоном jе српски репрезентативац оверио учешће на ЕК у Берлину. Ни за Португалца, Марчела Каетана ниjе било спаса у другом мечу, у коме Раjчић пласира бацања коjа су оцењена прво wазариjем а затим и резултатом 10: 0. За Бразилца Густава Гомеша било jе довољан wазари за победу у трећем дуелу у Берлину. Шваjцарац Аурелиjан Бонферони у полуфиналу, ниjе успео да нађе решење за расположеог Орлића. Ипак у великом финалу Чех Адам Копецки био jе бољи, чиме се Раjчић из Берлина враћа са сребрном медаљом. 

Честитке Александру Раjчићу на одличном резултату и jош jедном успеху у низу на међународноj спортсоj сцени. 

На корак до медаље у Берлину био jе и Милан Радуљ у конкуренциjи до 81 килограма. Радуљ jе остварио три победе, против Француза Адама Тазабаева,Тима Милера из Немачке и Руса Адама Сангариjева. У полуфиналу други Рус Микаел Авдеев, мрси рачуне српском џудисти па jе могућност за медаљу Радуљ потражио у репасажу. На жалост, Руси су овог пута били кобни по Радуља. Икван Едисултанов wазариjем jе завршио меч против српског џудисте, чиме се Радуљ из Берлина враћа са пласманом на пето место у конкуренциj до 81 килограма. 

 

Tagovi

Komentari (0)