Џудо: РАДУЉ на корак до медаље

Jош jедном jе српски џудо одлично презентован на међународноj спортскоj сцени. Наш Миљан Радуљ био jе на корак до медаље на Светском кадетском првенству у Казахстану. Планетарна смотра окупила jе 464 такмичара (256 младића и 208 девоjака) из 61 државе.

 

 Screen Shot 2019-09-28 at 8.42.41 PM.png

У конкуренциjи до 81 килограма српски млади трофеjни репрезентативац Миљан Радуљ према очекивањима одлично jе отпочео учешће на СП и то победом над Сунатулом Лоиковим из Таџикистана. Вицешампион Европског купа у Загребу и бронзани из Теплица ове године, Миљан Радуљ у другом колу победио jе и одличног Педра Лиму из Португала.

 -То jе такмичар са коjим сам се већ борио и коjи ме jе победио на Европском првенству. Сада сам успео да се реванширам. Иако jе он први поентирао на wазари, успео сам да га прочитам и такође упишем себи wазари. Ипак краj меча jе припао мени и завршио сам меч са 10:0 . Ово свакако значи степеник више -рекао jе Милан Радуљ за нашу интернет страницу.  

Аjдар Арапов из Казахстана био jе противник Радуљу у дуелу коjи jе одличивао победнику групе Ц. 

-Арапов jе првак Азиjе, одличан такмичар. У овом мечу Радуљ jе одлично радио. У сваком сегменту jе показао да jе одлично припремљен. Радили смо тактички jер jе то знатно стариjи И искусниjи такмичар а Радуљу jе ово тек прва сезона у кадетима. Арапов jе добио и две казне. Ипак у jедном тренутку jе успео да нађе решење за Радуља истакао jе Давид Радуловић.   

Jош jедан Казахстанац Мухамедали Мавлидов чекао jе Миљана Радуља у првом мечу репасажа. Према плану Орлић jе оваj меч решио победом, ипоном. У мечу за бронзано одличjе чекао га jе одлични Рус, Ихван Едилсултанов, актуелни шампион Европе и први на ранг лсити. 

-Трудили смо се како у сваком тако и у овом мечу. Не знам, сада смо под великим емоциjама, можда нисмо били довољно стрпљиви. Рус jе стариjи и снажниjи. Ипак као тренер желим да кажем да jе Миљан данас jош jедном показао своjу наjбољу страну, био jе истраjан и издржљив у сваком мечу. У jедном, можда, мало лошиjем нападу десило се да смо испустили медаљу. Ипак желим да подвучем да Милан Радуљ има много простора да напредуjе - рекао jе Давид Радуловић, тренер репрезентациjе Србиjе. 

Давид Радуловић jе истакао велику подршку Џудо савеза Србиjе. 

-Желим да се захвалим Савезу jер су нам омогућили да учествуjемо на овако великом такмичењу. Иако без медаље пласман на пето место на свету jе одличан резултат. Ово jе  сjаjна генерациjа кадета што jасно доказуjу своjим достигућима на међународноj сцени. На жалост да Раjчић ниjе због повреде учествовао на Светском првенству али желим да истакнем да jе ово сjаjна генерациjа чиjе време тек долази закључио jе Давид Радуловић. 

 

Tagovi

Komentari (0)