Џудо: РАДУЛОВИЋ - ГЕНЕРАЦИJА ЗЛАТА ВРЕДНА

За младе српске џудисте нема одмора. Такмичарски распоред jе изузетно густ, сваке недеље кадетски џудо караван се сели из jедног у други европски град. Протеклог викенда снаге су одмераване у Клужу. Александар Раjчић jош jедном jе блистао у категориjи до 73 килограма у Румуниjи где jе освоjио сребрно одличjе. На корак до медаље билу су одлични Иван Леђански у конкуренциjи до 50 и Андриjа Стошић до 90 килограма.  

 Screen Shot 2019-05-09 at 1.01.58 AM.png

 

-Напредак се види по већем броjу победа у мечевима код већине такмичара. Побеђивали су у тешким мечевима, у дуелима са такмичарима из доминантних држава за њихов узраст као што су Турска, Мађарска, Украjина, Русиjа, Италиjа, Француска…. поред стандардно добрих ове године, Раjчића, Леђанског, Стошића, наши кадети су показали да су истраjни, упорни и стрпљиви, што jасно говори да jе вештина борења на бољем нивоу -истакао jе Давид Радуловић, тренер кадетске репрезентациjе Србиjе. 

Кадете после учешћа на Европском купу у Румуниjи, очекуjе окупљање на тренинг кампу у Караташу. 

-Према процедури пре и после акциjе окупљамо се у Караташу. То jе време за анализу и припреме за следећи спортски изазов. Наредна дестинациjа jе Пољска, што jе за неке од такмичара и последњи покушаj да се наметну за за учешће на Европском првенству. Од 15. до 21. jуна нас очекуjе завршно брушење форме пред Варшаву где ће снаге одмерити наjбољи кадети Европе. Истакао бих да су акциjе коjе испланиране од стране Савеза, одличан начин и пут да остваривања континуитета врхунских такмичара у овом узрасту. ово jе jош jедна златна генерациjа. Уjедно то jе и показатељ да клубови у Србиjи раде добар посао- закључио jе Радуловић. 

 

Tagovi

Komentari (0)