Џудо: Прослава светских медаља Ање Обрадовић и Андрее Стојадинов

Репрезентативци Џудо савеза Србиjе наставили су традициjу успеха и то овога пута са две медаље Ање Обрадовић и Андрее Стоjадинов освоjене на Светском jуниорском првенству у Маракешу. Ањино сребро и Андреину бронзу, српски џудисти прославили су свечано како и доликуjе у хотелу Хилтон у Београду. 

 

Screenshot 2019-10-28 at 13.36.12.png 

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србиjе обратио се и истакао да му jе изузетно задовољство што се џудо породица често окупља поводом успеха српских репрезентативаца. 

-Драго ми jе да се учестало виђамо, jер то значи да Србиjа, Џудо савез Србиjе добро ради, а то се види кроз резултате. Овом приликом желим да честитам целом jуниорском тиму на резултатима постигнутим на Светском jуниорском првенству у Маракешу. Поготову бих желео да честитам нашоj Андреи Стоjадинов коjа jе имала сjаjан наступ у Маракешу победом над Jапанком за бронзу. Затим и Ања коjа jе исто таj дан победом над Jапанком ушла у финале. Мало jе фалило да постане првак света. Желим jош jедном да кажем да ћемо наставити да улажемо у вас, jер ви сте будућност Србиjе и ми ћемо се трудити као Савез да вам и даље обезбеђуjемо наjбоље услове у рангу са вашим партнерима са жељом да ви вашим радом остварите ваше снове. Jош jедном сте показали да имамо будућност и надам се да ће ова jуниорска репрезентациjа бити окосница за Олимпиjске игре 2024. у Паризу. Честитао бих Џудо клубу Црвена звезда, председнику Стоjану Вуjку, jер су ово такмичари Црвене звезде у коjе континуирано улаже што показуjу резултати. Ово jе пета светска медаља у протекле четири године за њих- рекао jе Иван Тодоров. 

Да су црвено бели џудисти навикли домаћу али и спортску jавност на успехе истакао jе и Стоjан Вуjко, председник ЏК Црвена звезда. 

-Велика ми jе част да сам овде испред Џудо клуба Црвена звезда и да стоjим овде поносно испред две наше врхунске спортискиње пред Ањом и Андреом, коjима могу само да честитам. Желим да нагласим да ћемо као клуб наставити са преданим улагањем у нашу децу, наше таленте, наше спортисте. Ово jе велики резултат Џудо клуба Црвена звезда, хтео бих да захвалим и тренерском тиму, спортском директору Николи Николићу и његовом брату Немањи коjи води женску селекциjу као и комплетном стручном штабу. Овим резултатима показуjемо да имамо будућност и да ће Црвена звезда осваjати jош медаља. Видимо се ускоро поново на овом месту. Црвена звезда ће учествовати у Лиги шампиона од 15. до 17. новембра и надам се да ћемо се овде поново срести поводом врхунских резултата- рекао jе Стоjан Вуjко. 

Немања Николић некада трофеjни такмичар jош jедном jе доказао да jе jеднако успешан и као тренер.  

-Желим да вам захвалим што сте дошли у оволиком броjу и што нас подржавате. Ове медаље су друге у низу када су у питању Ања и Андреа. Само што оне имаjу већу тежину, овога пута смо успели да победимо Jапанке, први пут од када се такмичимо. Искористио бих прилику да се захвалим Џудо клубу Црвена звезда на челу са господином Вуjком, Ивану Тодорову, целом Управном одбору, због тога што нас подржаваjу, улажу у нас. Мом брату Николи Николићу што jе дошао у Црвену звезду. Захвалио бих Џудо савезу Србиjе, посебну захвалност директору Драгану Атанасову. Захвалио бих Олимпиjском тиму Србиjе, Националном тиму Србиjе, захвалност мом колеги и куму Владимиру Jовичићу, с коjим имам одличну сарадњу. Хвала jош jедном, имамо jош Првенство до 23, надам се да ћемо и тамо узети медаље рекао jе Немања Николић. 

Ања Обрадовић jе Светско првенство за jуниоре у Маракешу завршила са вицешампионским звањем, што jе уjедно и њена трећа светска медаља. 

-Ово jе моjа трећа медаља са Првенства света, до сада сам освоjила две бронзе и драго ми jе што сам овога пута отишла степеник више. Жао ми jе што нисам освоjила злато, поготову што jе ово моjе последње првенство за jуниоре. Имала сам jаку жељу да се вратим непобеђена, да нашоj репрезентациjи донесем злато. У финалу сам дала све од себе, али изгледа да то тада ниjе било довољно. Драго ми jе што jе и моjа клупска другарица освоjила медаљу, али криво ми jе што Марица и Нађа нису освоjиле одличjе. Оне су имале ту “несрећу“ да се у квалификациjама сретну са Jапанкама исамим тим буду избачене из жреба. Захвалила бих Џудо клубу Црвена звезда, Jудо савезу Србиjе, као и Олимпиjском комитету коjи увек стоjи иза нас и пружа нам идеалне услове тренинг, да напредуjемо, да се трудимо, да изађемо са што бољим резултатима, као и нашим тренерима коjи наше победе и наше поразе дођивљаваjу као своjе рекла jе Ања Обрадовић. 

Традициjу успеха српског џудоа бронзаном медаљом на Светском jуниорском првенству наставила jе и Андреа Стоjадинов. 

-Захвалила бих свима, наjпре бих почела од своjих другара коjи су били са мном на припремама на Караташу, десетак дана пре тог Светског првенства. Неки знаjу, неки не, да jе таj период између Европског и Светског био наjтежи за мене, па ако на то додам пораз на Европском. Рецимо да сам била близу да ме све то сломи и да ми jе свашта падало на памет, али хвала другарима коjи су покушавали да ми заокупе пажњу и да ме натераjу на смех када сам хтела да се повучем у себе. Хвала породици, сви знаjу колико су они ту за мене колико пате и радуjу се са мном, колико су и у добром и у лошем уз мене. Посебно желим да захвалим брату, коjи jе жрвовао своjу кариjеру зарад мог резултата, Сада могу да кажем да он тренира више, него што jе тренирао икада због себе. Хвала Андриjи Ђуришићу jер сам имала ту срећу да су нам се путеви укрстили и за те две недеље поправили смо много тога и доста смо напредовали и веруjем да се то приметило на Светском првенству. Остаjе жал што нисмо радили више, само могу да маштам до ког нивоа бисмо стигли да смо радили годину, две. Захвалила бих националним и клубским тренерима, Џудо клубу Црвена звезда, Ивану Тодорову, што jе у мени препознао таленат и што ме jе довео у црвено белу породицу и самим тим ми дали наjбоље услове за тренинг. Веруjем да не бих била овде где сам данас да ниjе било вас. Хвала Џудо савезу Србиjе и Драгану Атанасову. Имала сам милион малих грешака, коjе су ми он и Савез опростили и из коjих сам доста научила. Бранити боjе наше државе jе велика част, поготову када можемо да покажемо наш квалитет. То да вредимо показуjе и то да смо радиле егал са представницима Jапана и да смо побеђивеле, а то су наjбоље такмичарке из њихове земље. Ово jе медаља коjу смо заjедно освоjили, мени jе част што сам jе jа донела за све нас рекла jе Андреа Стоjадинов. 

 

Tagovi

Komentari (0)