Џудо: ПРОМОЦИJА СПОРТСКЕ JЕДИНИЦЕ И РЕПРЕЗЕНТАЦИJЕ ВОJСКЕ СРБИJЕ

Министар одбране Александар Вулин и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо присуствовали су данас свечаном представљању Спортске jединице Воjске Србиjе и репрезентациjе Воjске Србиjе у хотелу Гранд на Копаонику,  коjа ће учествовати на 7. ЦИСМ Светским воjним играма у НР Кини. Промоциjи Спортске jединице Одељења за спорт Универзитета одбране и репрезентациjе МО и ВС у име Џудо савеза Србиjе присуствовали су Драган Атанасов директор, Jовица Jовановић спортски директор и наши трофеjни репрезентативци Андреа Стоjадинов, Ања Обрадовић, Александар Кукољ и Жарко Ћулум.

 

Screen Shot 2019-08-04 at 9.43.33 PM.png 

Спортска jединица Одељења за спорт Универзитета одбране и репрезентациjе МО и ВС промовисана jе у оквиру jубиларног 10. ЦИСМ летњег тренинг кампа „Копаоник 2019“, где се припремала за учешће на 7. Светским воjним играма, чиjи jе домаћин град Вухан (НР Кина) од 18. до 28. октобра.

Министар Вулин, обраћаjући се окупљеним воjним спортистима, истакао jе да су они разлог наше наде, нашег убеђења да ће побеђивати.

- Српски народ и Воjска Србиjе увек иду на победу и прво место. Свакоме част, али никоме предност. Идите увек на победу – поручио jе министар Вулин пожелевши много среће, храбрости и успеха на предстоjећем такмичењу и да са поносом носе униформу Воjске Србиjе.

Према речима министра Вулина, Воjска Србиjе ниjе скуп људи и технике, нити скуп правила, већ скуп вредности, због коjих постоjи, да би их унапредила, спровела и бранила.

- Слобода, независност, понос наше нациjе, али и породичне вредности какве су здрав живот и спорт, чине Воjску Србиjе. Људи су окупљени око вредности коjе заступаjу, коjе чуваjу. Зато jе нама у Воjсци Србиjе спорт веома важан – нагласио jе министар Вулин, додаjући да jе спорт Воjсци Србиjе jедна од темељних вредности коjа чини разлику између доброг и лошег воjника.

Министар Вулин jе истакао, да нас  спорт у Воjсци учи коjе су то вредности за коjе морамо да се боримо – колективни дух, верност тиму, верност застави, спремност да се жртвуjеш за друга до себе, да учиниш све да би твоjа земља, нациjа и воjска били поносни на тебе.

- Зато смо, после дуго времена, формирали и спортску jединицу, да бисмо окупили наjбоље припаднике Воjске Србиjе, али да бисмо спортистима из наше земље дали прилику да нас нечему науче, да им помогнемо да спроведу своjу професионалну кариjеру, а када jе заврше, да остану део Воjске Србиjе и да своjе знање пренесу на будуће генерациjе. Ово jе порука да оно што jе наjбоље мора бити у Воjсци Србиjе. Оно што jе наjквалитетниjе, наjхрабриjе, наjбоље, наjсигурниjе и наjвредниjе, то мора да буде део Воjске Србиjе – поручио jе министар одбране

Честитаjући формирање Спортске jединице и воjне репреземтациjе Републике Србиjе амбасадорка Чен Бо, указала jе да се под руководством председика Си Ђи Пинга председника Александра Вучића свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србиjе непрекидно развиjа.

На данашњоj свечаности, у знак захвалности због подршке воjном спорту, бригадни генерал Радовић уручио jе плакете и захвалнице ЦИСМ министру Вулину, амабасадорки Чен Бо, као и председнику Спортског савеза Србиjе Давору Штефанеку. 

 Министар одбране Александар Вулин донео jе одлуку о формирању Спортске jединице, односно Одељења за спорт, у саставу Универзитета одбране. Одељење за спорт организациjски jе подељено у две групе, Групу за спортску делатност и Групу за воjни спорт, односно спортску jединицу. 


Данашњоj свечаности су присуствовали и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Воjне академиjе генерал-маjор др Боjан Зрнић, шеф кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић, председник Спортског савеза Србиjе Давор Штефанек, као и представници воjно-дипломатског кора, спортских друштава и локалне самоуправе. 

Александар Кукољ трофеjни српски репрезентативац на Светском воjном првенству у Бразилу минуле године, окитио се бронзаним одличjем. 

-Драго ми jе што сам био део ове свечане манифестациjе на коjоj jе представљена Спортска jединица Министарства одбране и Воjске Србиjе и што сам имао могућност да видим jош доста српских шампиона коjи ће се заjедно са нама такмичити на Светским воjним играма у Кини. Имали смо ту част и да се сусретнемо и поразговарамо са министром Александром Вулином као и амбасадорком Кине у Београду, њеном екселенциjом Чен Бо. Уверен сам да ћемо моjи другови и jа успети да и на Воjним играма у Кини оправдамо поверење- истакао jе трофеjни српски репрезентативац Александар Кукољ. 

Млада Андреа Стоjадинов истакла jе да jе част бити део Воjске Србиjе. 

-Част ми jе бити део воjске Србиjе и имати могућност да браним боjе наше државе на Воjним играма у Кини. Овакве свечаности увек имаjу позитиван утицаj на све спортисте и одлична су мотивациjа за све што нас чека, и обезбеђуjу да ми дамо и више од свог максимума. Знати да jе држава уз вас, да сам министар Вулин прати сваки корак, изазива у свима нама велику захвалност и гарантуjе нам да све ово што радимо иде у неком добром правцу и да у сваком моменту имамо подршку- истакла jе Андреа Стоjадинов. 

Свечана промоциjа Спортске jединице уjедно jе део припрема наших наjбољих воjника спортиста за учешће на Играма у Кини. Током претходне три недеље у раду 10. ЦИСМ летњег тренинг кампа „Копаоник 2019“, учествовали су воjни спортисти из Министарства одбране и Воjске Србиjе у атлетици, воjном пентатлону, ориjентирингу, борењу (џудо), триатлону, стрељаштву и падобранству. Домаћин предстоjећих 7. светских воjних игара jе НР Кина, одржаваjу се у граду Вухан, а наши такмичари ће бити смештени у олимпиjском селу коjе може да прими 12.000 учесника. Шеф мисиjе Републике Србиjе на 7. Светским воjним играма биће генерал Радовић, шеф Делегациjе Републике Србиjе при ЦИСМ.

 

Tagovi

Komentari (0)