Џудо: ПЕТРОВИЋЕВА БРОНЗАНА У БРАТИСЛАВИ

Надежда Петровић млада српска трофеjна џудисткиња окитила се jош jедним вредним одличjем на међународноj спортскоj сцени.  
Screenshot 2020-02-16 at 23.49.25.png

Са Европског џудо опена у Братислави, Петровићева се вратила са бронзом освоjеном у конкуренциjи до 52 килограма. У првом мечу Надежда jе победила одличну Немицу Машу Балхаус ипоном. Ни Бразилка Сара Менезес ниjе нашла решење за расположену српску џудисткињу коjа jе и оваj дуел завршила са 10:0. Францускиња Дориjан Цолман била jе боља у борби за победницу групе, чиме Петровићевоj остаjе могућност да до медаље дође у репасажу. Надежда ову шансу не испушта, па Францускињу Мари Орсини и Бразилку Елеудис Валентим решава максималним резултатом. Овим резултатима Надежда Петровић jе у богату ризницу Џудо савеза Србиjе додала jош jедно вредно одличjе. 

-Ово jе знак да смо на правом путу. Братислава jе прво такмичење у години jе, и по правилу, тежак наступ, што се и сада показало. Пет борби, три златна поена од тога две одлучуjуће борбе коjе су траjале преко осам и девет минута, говоре да jе Надежда Петровић одлично физички припремљена, обзиром у ком се периоду налази. Jака конкуренциjа и на краjу постоље, остављаjу добар утисак и наравно потврду квалитета истакао jе Владимир Jовичић, тренер репрезентациjе Србиjе. 

На Европском џудо опену у Братислави Андреа Стоjадинов остварила jе пласман на пето место у конкуренциjи до 48 килограма. 

 

Tagovi

Komentari (0)