Џудо: НИКОЛИЋЕВА НА КОРАК ДО МЕДАЉЕ У ДИЗЕЛДОРФУ

Светски џудо тоур окупио jе елиту нашег спорта, овога пута на Гран слему у Дизелдорфу. Наша Милица Николић jе jош jедном jасно показала да jе у самом врху међународне џудо сцене. У конкуренциjи до 48 килограма била jе на корак до медаље и тиме освоjила вредне бодове за пут у Токио. 

 Screenshot 2020-02-22 at 23.47.07.png

Као што доликуjе и као што нас jе навикла наjбоља српска џудисткиња, Милица Николић jе ипонима започела учешће на Гран слему у Дизелдорфу. Репрезентативку из Jужноафричке Републике, Whitebooi решила jе максималним резултатом. Одличну Белгиjанку Ен Софи Jура, у другом jе савладала такође ипоном. Италиjанка Франческа Ђорда ниjе имала решење за одлично расположену српску џудисткину. Меч са Ђордом Николићева завршава са 10: 0 чиме jе изборила улазак у полуфинале.

У мечу за улазак у финале чекала jу jе стара познаница, одлична Jапанка Фуна Тонаки, светска шампионка из 2017 и сребрна из Токиjа 2019. Овога пута Николићева ниjе нашла решење за Jапанку, па jе борбу за одличjе наставила у репасажу. У дуелу за бронзу такође одлична џудисткиња и добро позната противница из Шпаниjе, Хулиjа Фигероа на жалост, била jе боља од наше Милице Николић. Ипак Николићева Гран слем завршава са пласманом на пето место и вредним бодовима за одлазак на Олимпиjске игре у Токиjу. 

 

Tagovi

Komentari (0)