Џудо: НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ ВИЦЕШАМПИОНСКИ У БЕРЛИНУ

За одличне вести са међународне спортске сцене побринула се овог викенда Надежда Петровић. Српска репрезентативка освоjила jе сребрно одличjе на Европском купу за jуниоре у конкуренциjи до 52 килограма. Надежда jе одлично почела учешће на такмичењу у Берлину, победом над Израелком Маjом Леополд (wазари). У другом мечу Италиjанку Кениjа Перна савладала jе максималним резултатом 10:0. Расположеноj Надежди ни Немица Аника Wурфел ниjе могла ништа већ jе српска узданиица и оваj дуел окончала ипоном чиме jе изборила улаз у велико финале. Ипак у мечу за злато, Францускиња Фаиза Мокдар нашла jе решење за Петровићеву, коjа такмичење у Берлину завршава са вицешампионским звањем. 

 Screen Shot 2019-07-28 at 8.31.09 PM.png

 

-Радила jе одлично, све jе ишло по плану цео дан, само jе у финалу фалило мало среће за злато- рекао jе Владимир Jовичић,  тренер jуниорске репрезентациjе Србиjе одмах после финала –Надежда jе jако уморна од прошлонедељног тренинг кампа у Папендалу, управо зато jе и оваj наступ био више него добар. Обзиром да jе ово конкуренциjа коjа ће бити пресликана на првенству Европе у Финскоj, можемо бити задовољни тренутним стањем jер све ово и jесте у склопу припрема за jуниорска првенства Европе и Света. Надежда ће jош учествовати у Румуниjи и то jе последњи Европски куп пре првенства Европе и Света.

На корак до медаље био jе и одлични српски jуниор Дарко Брашњовић ( до 90 кг). Брашњовић jе у Берлину остварио две победе и то над Аустриjанцем Морицом Холвартом (10 :0) а онда и над Италиjаном Ђенаром Пирелиjем ( wазари). Чех Мартин Бездек на жалост, онемогућио jе Брашњовића да уђе у велико финале а мало спортске среће недостаjало jе и у мечу за бронзу са одличним Турчином Мертом Сисманларом. Брашњовић jе учешће на Европском купу у Берлину завршио пласманом на пето место

 

 

Tagovi

Komentari (0)