Џудо: Немања Мајдов дипломирао са највишим оценама

Немања Маjдов трофеjни српски џудиста убележио jе jош jедан велики успех. На Универзитету у Источном Сараjеву, као наjбољи студент ФФВИС дипломирао jе са наjвишом оценом, чиме jе стекао академско звање, дипломирани професор физичког васпитања и спорта.  

 

Screen Shot 2019-07-20 at 4.26.56 PM.png

-Хвала Факултету физицког васпитања и спорта, декану и свим професорима на разумевању и подршци све четири године. Идемо даље и настављам са мастер студиjама. Док сам на опоравку, нема одмора, напредуjем у другим животним сферама. Желео бих да додам да нас наш џудо спорт на наjбољи начин учи како да будемо успешни. Посебно бих желео да истакнем  да се код нас  у Црвеноj звезди на томе посебно инсистира када су у питању млади нараштаjи- рекао jе Немања Маjдов.  


Да опоравак после повреде коjу jе задобио на такмичењу у Минску тече одлично потврдио jе и трофеjни српски спортиста.  


-Што се тиче колена, проходао сам, и сад идемо са Божиjом помоћи у фазу jачања -рекао jе Немања Маjдов.  

Немања Маjдов jе и овом дипломом jош jедном показао да jе прави узор младима и то не само када су у питању спортски успеси. Српски трофеjни џудиста младима основну школу завршио jе као ђак генерациjе. Носилац jе маjсторског звања црни поjас 3. ДАН. У свим узрастима осваjао jе вредне медаље па jе тако у његовоj ризници више од 200 одличjа освоjених на струњачи као такмичар полетарац и пионир. У периоду од 2006 до 2009. године остао jе непоражен И остварио низ од 198 побjеда на просторима бивше СФРJ. Вишеструки jе шампион државе jош од категориjе полетараца до сениора. Од 2011. године Немања jе почео своjу професионалну џудо кариjеру настављаjући са низом успеха. У Букурешту 2014. године осваjа Европу као jуниор окитивши се златном медаљом. Исти успех понавља и 2016. године у Малаги и тако постаjе двоструки шампион Европе за jуниоре. На Олимпиjским играма за младе 2014. године одржаним у Кини окитио се сребром. У Будимпешти 2017. Године, Немања Маjдов се са Светског првенства за сениоре враћа са златом чиме се уписао у историjу српског спорта. У Тел Авиву 2018 освоjио jе сребро на ЕП док се са Медитеранских игара у Тарагони вратио са вицешампионским звањем.  

Проглашен jе за наjбољег младог спортисту Србиjе 2014. године, а исте године постаjе и амбасадор спорта Републике Српске. Наjбољи jе спортиста из Републике Српске за 2017. године и наjбољи спортиста Спортског друштва Црвена Звезда исте године. Маjдов jе добитник и специjалне награде Олимпиjског комитета Србиjе за 2017. годину а 9. jануара 2018. године, на дан Славе Републике Српске, Немања jе од стране председника Републике одликован орденом заслуга за народ. Немања Маjдов jе 2018. године проглашен и за наjбољег спортисту града Београда. 

Немања Маjдов jе ове године освоjио и прве златне медаље на Гран Слему и Гран приjу, у Маракешу односно Бакуу. 

 

Tagovi

Komentari (0)