Џудо: НЕМАЊА МАJДОВ БРОНЗАНИ НА СП У ТОКИJУ

Величанствен успех Немање Маjдова. После тешке повреде задобиjене на Европским играма у Минску, српски џудиста освоjио jе бронзано одличjе у категориjи до 90 килограма на Светском сениорском првенству у Токиjу. 

Screen Shot 2019-08-31 at 8.58.07 PM.png 

Мање од два месеца прошло jе од операциjе укрштених лигамената на коjу jе био принуђен после задобиjене повреде на Играма у Минску. Ипак Немања Маjдов jош jедном jе доказао да никад не одустаjе и увек пружа максимално на струњачи. Немања jе тако jе и наjавио учешће на овом такмичењу, а већ данас попео се на победничко постоље да прими бронзано одличjе освоjено на Светском сениорском првенству коjе jе ове године окупило елиту џудо спорта из 146 држава са чак 834 такмичара. 

 Учешће на Светском првенству почео jе победом над Египћанином Хатемом Абдел Ахером ( у првом колу Маjдов jе био слободан). Потом jе фантастичним бацањем елиминисао Аустриjанца Jоханеса Пахера. Очекивано тежак меч са Израелцем Ли Кохманом био jе у осмини финала. Иако jе Кохман добио wазари И предност за Маjдова то ништа ниjе значило. Увек фокусиран на победу, Маjдов jе И овога пута храбро ишао ка циљу. Изjедначио jе и потом у продужетку, оверио победу над Израелцем ипоном. Jош jедан фанстастичан борац пао jе под налетом српског шампиона, Мамадали Мехдиjев из Азербеjџана. Мехдиjев jедноставно ниjе имао данас шансе против изузетно расположеног и мотивисаног Маjдова. Неспортски, Холанђанин Ноел Ван Тенд у изузетно тешком дуелу у полуфиналу све време jе покушавао да Маjдова онемогући И то управо нападима коjи су могли да опет изазову повреду ноге. У таквом мечу Ван Тенд успео jе да изађе као победник. Ипак Маjдов, сасвим сигурно изузетно психолошки изузетно jак, у дуелу са Кристиjаном Тотом опет jе као и 2017 у Будимпешти успео jе да дође до победе и овога пута се окити бронзаним одличjем. 

-Осећам се супер, сjаjно. Ово jе за мене бронза коjа сиjа као злато. Можда И сjаjниjа после оне у Будимпешти 2017. нарочито имаjући у виду шта сам све прошао у протекла два месеца. Имао сам операциjу колена и тек сам кренуо у опоравак. Ризик jе био да уопште учествуjем а желео сам да узмем бодове бар за jедну победу jер су то веома важни поени за Олимпиjске игре рекао jе Немања Маjдов. 

За Немању Маjдова после операциjе колена само учешће на овом Светском првенству било jе равно подвигу. 

-Ишли смо меч по меч и дошли до другог светског одличjа. Имам 23 године и друга светску медаљу. Сигурно сам одушевљен и сам сам изненађен jер сам без тренинга и са jедном ногом, успео да дођем до одличjа. Нисам користио ни jедну технику коjа би укључивала употребу ове ноге, али и то jе било довољно. Драго ми jе што сам се данас борио за Србиjу, за Републику Српску, за Косово и за све Србе на планети и што jа увек кажем не дамо те земљо Душанова истакао jе Немања Маjдов.  

Наjбољи тренер Европе, по избору ЕJУ, Љубиша Маjдов jош jедном jе показао да jе неприкосновен стратег. 

--Феноменалан дан. Одлична прича, друга светска медаља- рекао jе после осваjања бронзе Љубиша Маjдов. -Нисам спавао целе ноћи jер сам преузео ризик. Рекао сам ако нешто не буде добро моjа jе одговорност. То И jесте смисао тренера да интуитивно поступи. Нисмо знали на ком смо степену jер смо имали операциjу после одмах после Игара у Минску. Ипак све jе испало одлично како смо и желели рекао jе Љубиша Маjдов. 

 

Честитке:

Председник Олимпиjског комитета Србиjе Божидар Маљковић честитао jе Немањи Маjдову на успеху и осваjању бронзане медаље на Светском првенству у Jапану:

"Светска бронза Немање Маjдова изузетно нас jе обрадовала и испунила осећаjем поноса посебно када се узме у обзир здравствено стање коjе jе претходило његовом одласку на овогодишње наjвеће светско такмичење.

Немања, иако изузетно млад такмичар, сада већ има две медаље са светских првенстава што jе вансериjски успех нашег џудоа и спорта уопште.

Молимо Вас да наше искрене честитке поводом овог великог успеха пренесете Немањи и његовом тренеру, као и члановима тима коjи су допринели овом изванредном резултату.

Са жељом да у години до Олимпиjских игара имамо jош много разлога за радост и задовољство, срдачно Вас поздрављамо."


Министар омладине и спорта Вања Удовичић такође се прикључио честиткама:

"Свака част Немањи Маjдову на освоjеноj бронзаноj медаљи на Светском првенству у џудоу у Jапану!

Он jе jош jедном доказао да упорност, професионализам и свакодневни рад могу довести до наjвиших граница, да никада не одустаjе и да jе велики шампион.

Честитам Немањи, стручном тиму и Џудо савезу Србиjе", наводи се у честитки министра Удовичића.

 

 

Tagovi

Komentari (0)