Џудо: МИЛИЦА НИКОЛИЋ БРОНЗАНА НА ГРАН СЛЕМУ У БАКУУ

Милица Николић освоjила jе бронзано одличjе на Гран слему у Бакуу чиме jе направила jош jедан важан корак ка Токиjу 2020. На ГП Бакуа надмеће се 431 такмичар, из 57 националних селекциjа са свих пет континената.

 Screen Shot 2019-05-11 at 9.37.59 AM.png

Милица jе на путу до одличjа, у првоj борби савладала Рускињу Сабину Гиљазову захватом за ипон после 1:07 минута борбе а потом у четвртфиналу изгубила од Катарине Косте из Португалиjе на вазари (1:0). У репасажу Милица jе савладала Словенку Марушу Штангар на ипон у финишу меча и обезбедила борбу за бронзану медаљу против jош jедне Португалке, Мариjе Сидерот.
 У дуелу за одличjе, Милица jе славила захватом за ипон пет секудни пре истека регуларног тога борбе (3:55 минута). 

Српска шампионка истиче да такмичарски дан у Бакуу ниjе почео како jе желела. Jако сам срећна због тога.  У борби за бронзу победила са девоjку коjа ми jе незгодна и коjа ми уопште не лежи. Управо зато ми jе ова медаља jош дража рекла jе Милица Николић. 

-Утисци су да сам лоше почела дан али на краjу се све одиграло у моjу корист.

 

Screen Shot 2019-05-11 at 9.39.10 AM.png

Тренер Милице Николић, трофеjни стратег Љубиша Маjдов, истиче да после осваjања jош jедне медаље са Гран слема све тече по плану.

-Утисци су одлични, испунили смо зацртано рекао jе Љубиша Маjдов одмах по завршетку дуела за бронзу.

Трофеjни стратег анализирао jе дуел са Португалком Катарином Костом.

-Била jе то мала грешка са Костом и опуштање. Ипак никад не схватамо то као пораз већ само као лекциjу да jош jаче и боље идемо напред. Ово jе ипак врхунско такмчење Гран слем и елита у свакоj од категориjа. Дан нам ниjе био баш како треба. Нисмо желели да ризикуjемо и ишли смо на сигурно да извучемо максимум што смо и успели. Много смо срећни због медаље- рекао jе Љубиша Маjдов.

 

На Гран слему у Бакуу сутра на борилиште излазе Немања Маjдов (до 90кг) и Жарко Ћулум (+100кг). Маjдов ће у првом колу да се бори против Белоруса Jахора Варапаjева, а Ћулум jе слободан у првом колу и очекуjе меч са победником дуела из између Азербеjџанца Рустама Коцоjева и Американца Аjакса Тадехера.

 

Tagovi

Komentari (0)