Џудо: МИЛИЦА НИКОЛИЋ БРОНЗАНА НА ГРАН СЛЕМУ У ЕКАТЕРИНБУРГУ

Милица Николић наjбоља српска џудисткиња и Љубиша Маjдов трофеjни тренер, показали су да знаjу рецепт за успех. На Гран слему у Екатеринбургу, Милица Николић освоjила jе бронзану медаљу у категориjи до 48 килограма, чиме jе на наjбољи начин отворила надметање за српске представнике на овом такмичењу, на коме се бори 355 џудока из 47 држава.  

milica_nikolic.png

У мечу за треће место репрезентативка Србиjе и чланица Црвене звезде савладала jе Словенку Марушу Стангар на „златан бод” после 4:14 минута борбе захватом за вазари (10:0).

- Пресрећна сам, заиста. После пар месеци коначно медаља. Уjедно jе слађа, jер сам победила Марушу Штангар из Словениjе од коjе сам на три такмичења у низу. Можда нисам радила баш на свом нивоу, али сам у мечу за бронзу оправдала поверење - рекла jе Милица Николић. 

Да jе рад са стратегом за велике победе донео жељене резултате, наjбоље говори и ова бронзана медаља. Љубиша Маjдов, трофеjни тренер, истиче да jе презадовољан учинком Милице у Екатеринбургу. 

- Утисци су одлични, радила jе фантастично. Имала jе jедну класичну грешку и то ону коjу такмичар не сме да дозволи, опустила се, и то у тренутку када jе мислила да ће судиjа дати „мате”. 

У мечу за бронзу Николићева jе показала да jе наjбоља када jе наjпотребниjе. 

- Ову борбу jе по моjоj оцени одрадила фанстастично. Оно што противница ниjе очекивала, урадила jе на леву страну, што jе био пун погодак. Сада идемо даље. 

Тренер Љубиша Маjдов већ у недељу имаће jош jедан испит, и то са сином Немањом коjи после триjумфа у Мароку, сада напада и медаљу у Екатеринбургу. 

- Уморни смо jер смо буквално само променили коферепосле Марока, и ево нас на другом краjу света. Жреб нас опет ниjе послужио, али, навикли смо. Прво, па Jапанац, али добро. Идемо да радимо оно што смо показали да наjбоље знамо - рекао jе трофеjни тренер Љубиша Маjдов.

У недељу на татами излазе и трофеjни српски џудисти у конкуренциjи до 90 килограма, Александар Кукољ и Немања Маjдов. Обоjица су као носиоци жреба, слободни у првом колу. Кукољ очекуjе у другом бољег из дуела Пољака Пjотра Кучере и Бразилца Едуарда Бетониjа. Маjдов ће чекати исход меча између Jапанца Гокиjа Таџиме и Лиjа Кочмана из Израела.

 

 

Tagovi

Komentari (0)